Victor Ponta - populismul care te scoate din joc

Adăugat la 03 august 2010
Trimite pe: Yahoo

Delegaţia FMI a solicitat o întrevedere conducerii social-democraţilor, dar preşedintele Victor Ponta a refuzat dialogul, considerând că orice discuţie este "tardivă şi inutilă", în condiţiile în care deciziile au fost deja luate de către FMI şi Guvern.


O non-implicare vândută drept demnitate. Pentru cei dispuşi să cumpere aşa ceva! Pentru ceilalţi, liderul PSD pare că a descoperit târziu potenţialul demagogic al atacurilor la adresa FMI şi încearcă să recupereze supralicitând.

"Relaţia noastră cu FMI este profund nocivă. Cei de la FMI, în frunte cu domnul Mihai Tănăsescu, ne-au minţit pe toţi, ne-au păcălit, pentru a sprijini o anumită putere politică, că vom avea creştere economică. Domnul Jeffrey Franks ne-a spus în februarie că vom avea creştere economică, acum ne spune că vom avea creştere în 2011. Nu ştiu dacă cazul ţărilor din jur care renunţă la FMI este cea mai bună soluţie, dar cred că în acest moment relaţia cu FMI este contra României." (28 iulie)

"În afară de faptul că girează toate măsurile stupide şi incoerente ale Guvernului, participă altături de Guvern la un mod în care populaţia ţării nu află adevărul despre ţară." (!??) (2 august)

Virulenţa cu care atacă Fondul Monetar Internaţional e cu totul nejustificată şi deplasată măcar din trei motive:

1. PSD era la guvernare, iar Victor Ponta era ministru atunci când România a încheiat acordul cu FMI. (ipocrizie)

2. FMI este vârful de lance al unui grup de finanţatori din care mai fac parte Comisia Europeană şi Banca Mondială. Lipsa de politeţe la adresa Fondului se transferă direct asupra celorlalţi parteneri. (impoliteţe)

3. Dacă PSD se gândeşte să revină la guvernare va fi obligat să negocieze cu FMI. Cum va fi privit mâine de către cei pe care îi astăzi acuză de minciună? (lipsă de viziune)

Până la urmă e treaba domnului Ponta cum îşi administrează capitalul politic şi diplomatic. E însă treaba noastră dacă prin astfel de ieşiri liderul PSD amplifică nivelul de violenţă simbolică din societate şi intensifică adversităţile deja puternice.

Încă din 2009, Dinu Patriciu critica de pe poziţii ideologice şi în termeni duri acordul cu FMI. Oricât de influent, e totuşi numai un om de afaceri, cu toată libertatea unor atitudini excesive ("ar trebui să găsim, ca şi alţii înaintea noastră, o metodă rapidă de a-i trimite acasă".). Cu oarece întârziere, preşedintele PNL Crin Antonescu anunţa (în octombrie 2009) că termenii înţelegerii cu FMI ar trebui renegociaţi. "E clar că punctele noastre de vedere diferă în mai multe privinţe, un exemplu este Legea pensiilor, dar şi unele aspecte din Legea salarizării".  
În aceste zile, liderul PNL va participa totuşi la discuţiile cu FMI. Şi dacă e să dăm crezare unor bârfe, o face strict din raţiuni strategice, pe care Victor Ponta le ignoră mizând pe populism.

ziare.com
"Zic nişte tovarăşi de la PNL că anunţul lui Victor Ponta că PSD nu participă la discuţiile cu FMI l-a umplut de bucurie pe Crin Antonescu. Şi că preşedintele liberal s-ar fi exprimat aşa: "Lasă-l naibii, că el pierde!". Si non è vero è ben trovato!

 
Victor Ponta - populismul care te scoate din joc
Sursa foto: 1

Comentarii


A scris Danut pe 26 martie 2011
Si ar fi contat?
Chestia cu propaganda demagogica, neimplicare ...., sunt niste prostii scrise de un tip care nu stie ce e politica in Romania. Sa-mi dea exemple scriitorul, daca pot sa-i spun asa, de chesti la care PDL-ul a aplecat urechea si care au fost luate in calcul macar si partial. O intrevedere cu Boc si FMI ar fi dat insa mult mai multa autoritate acordului si s-ar fi spus, uite si PSD-ul a fost consultat. Ar fi fost fals, dar cine ar mai fi sapat sa vada dac a existat o adevarata consultare. Asa mai bine nu. Si nu mai insultati bunul simt al cititorului.
0 Vot pozitiv 0 Vot negativ
A scris fedeme pe 26 martie 2011
O consultare nu poate conta foarte mult, mai ales dacă vorbim despre influenţa potenţială a unui partid de opoziţie. Deci, chiar dacă ar fi avut loc o \"adevărată\" consultare, nu ar fi însemnat în mod necesar o schimbare de decizii, ţinte sau măsuri. Singura zonă în care comportamentul liderului PSD ar fi contat (şi a contat) este cea de imagine. Prin comportamentul pe care l-a adoptat, eu cred că Ponta a pierdut, pentru că a refuzat să joace. A ratat şansa de a se exprima, de a se defini realmente ca o alternativă serioasă la PDL. A ales ceea ce aleg politicienii români de ani de zile: un câştig de termen scurt, în dauna unei poziţionări strategice. Vă mulţumesc pentru comentariul postat şi regret dacă v-aţi simţit insultat în vreun fel. Nu a fost câtuşi de puţin intenţia mea.
A scris Danut pe 27 martie 2011
Desi in parte spui aceleasi lucruri ca si mine, insisti in participarea la intrevedere pentru imagine (nu pot folosi cuvantul consultare). Evolutia ulterioara a sondajelor, singurul mod de a evalua o actiune intre doua consultari populare, au aratat ca eu am avut dreptate. Sunt alte greseli imputabile opozitiei si sunt destule. Nu asta !

Cele mai noi feţe


Răsvan Radu

Răsvan Radu

director general Unicredit Ţiriac Bank
PRO
2
CONTRA
4
Mişu Negriţoiu

Mişu Negriţoiu

director general ING Bank România
PRO
3
CONTRA
3
Florin Talpeş

Florin Talpeş

preşedinte Softwin
PRO
8
CONTRA
3

Cele mai noi comentarii

prea mult spus despre un text pentru un cantec... »
Si ar fi contat?... »
ambalaj... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te