Traian Băsescu - multe vorbe, puţine răspunsuri

Adăugat la 26 mai 2010
Trimite pe: Yahoo

Un discurs lung, mai degrabă dezlânat, în care şeful statului a reluat ideile principale prezentate în urmă cu o săptămână: e criză, peste tot, reducem cheltuielile cu salariile şi pensiile, nu avem de ales, susţin guvernul. Aşadar, rămâne cum am stabilit! Noutăţile au fost retorice şi au venit doar ca reacţii la câteva atacuri directe: Dominique Strauss Kahn, Dan Voiculescu, Vasile Marica.


Traian Băsescu descoperă termeni noi şi îi foloseşte cu voluptate: "Criza este o realitate la nivel european, nu doar în Romania, este în toate statele membre ale UE şi numele mai nou pe care eu îmi permit să îl dau este de criză a datoriilor suverane a statelor membre."

Şi un adagiu prost plasat: "Este o situaţie dificilă, dar nu este mai dificilă decât a altor state." De ce atunci avem cele mai aspre măsuri de austeritate din Europa, în termeni de reducere a pensiilor şi salariilor?

Încă 4 formule memorabile:

Repartiţia cheltuielilor publice este "cancerul din bugetul de stat"
"Nimeni nu poate deveni duşmanul propriului popor."
"Liderii sindicali sunt caraghioşi când vorbesc de corupţia politicienilor."
"Cei care nu afişează veniturile angajaţilor din ministere, agenţii şi regii intră în dispută publică cu mine."

Şi 5 întrebări la care Traian Băsescu nu a răspuns:

1. De ce reducerea de cheltuieli cu pensiile şi salariile nu este distribuită într-un mod mai echitabil, pentru a scădea impactul social asupra celor cu venituri reduse? De ce continuă să confunde pensia cu ajutorul social?

2. De ce se reduc salariile din Sănătate şi Educaţie (sectoare productive) în aceeaşi pondere ca salariile funcţionarilor din aparatul birocratic (sector neproductiv)?

3. Cum explică şi cum justifică astăzi angajamentele explicite de a nu reduce pensiile, promisiuni lansate în campania electorală pentru prezidenţiale, adică în urmă cu numai 6 luni?

4. Ce credibilitate mai au oficialii statului care au vorbit şi vorbesc cu insistenţă despre ieşirea din recesiune, pentru a anunţa apoi aspre măsuri de austeritate?

şi mai ales

5. Care sunt garanţiile că statul va reduce risipa, corupţia şi afacerile clientelare? Cine sunt cei care fac afaceri suspecte cu statul? Sunt ei cercetaţi de instituţiile abilitate?

 
Traian Băsescu - multe vorbe, puţine răspunsuri

Cele mai noi feţe


Răsvan Radu

Răsvan Radu

director general Unicredit Ţiriac Bank
PRO
2
CONTRA
4
Mişu Negriţoiu

Mişu Negriţoiu

director general ING Bank România
PRO
3
CONTRA
3
Florin Talpeş

Florin Talpeş

preşedinte Softwin
PRO
8
CONTRA
3

Cele mai noi comentarii

prea mult spus despre un text pentru un cantec... »
Si ar fi contat?... »
ambalaj... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te