Sebastian Ghiţă iese în faţă

Adăugat la 25 octombrie 2010
Trimite pe: Yahoo

Sebastian Ghiţă, patronul grupului de firme Asesoft, preia managementul grupului Realitatea-Caţavencu şi vine cu banii! 75 de milioane de euro în următorii 5 ani, cu şansa de a încasa 80% din profitul pe care grupul de presă îl va obţine în următorii ani.


Deocamdată, banii lui Ghiţă ar urma să scoată Realitatea Media din dificultăţile financiare care îl sufocă. Vor fi plătite salariile restante, vor fi acoperite datoriile şi se vor face investiţii.

 

Sebastian Ghiţă intră în liga mare. S.G. îşi extinde prezenţa în piaţa media naţională, preluând controlul asupra celei mai urmărite televiziuni de ştiri. S.G. deţinea, direct sau prin companiile sale, televiziunea Prahova TV, ziarul Prahova, postul radio Prahova TV, dar şi site-ul de ştiri www.infoportal.ro. Unul dintre cei mai vizibili oameni de afaceri români - prin viteza cu care a reuşit să se îmbogăţească - devine încă şi mai vizibil.

 

Asocierea cu Sorin Ovidiu Vîntu îl vulnerabilizează pe Sebastian Ghiţă. Afacerile vechi şi umbrele trecutului revin în atenţie pentru a fi amplificate în presă. De acum înainte, fiecare acţiune îi va fi monitorizată inclusiv de instituţiile statului.

 

*Tânărul om de afaceri ploieştean porneşte într-o aventură şi din perspectivă strict economică. Chiar dacă piaţa de media e la pâmânt (“Niciodată piaţa nu a fost mai jos.” S.G.), nu e neapărat adevărat că “de la fundul prăpastiei nu poţi merge decât în sus.” (S.G.) Piaţa poate stagna, ba chiar îşi poate reveni, fără ca o companie anume să supravieţuiască!

 

Sebastian Ghiţă intră acum într-un nou ring, unde-i va avea ca adversari pe ceilalţi mari administratori de media din România: D. Voiculescu, D. Patriciu, A. Sârbu, fraţii Păunescu. Acum, S.G. pare doar un purtător de flamură într-un război prea mare pentru el. Se va transforma pionul în rege?

 
Sebastian Ghiţă iese în faţă

Cele mai noi feţe


Răsvan Radu

Răsvan Radu

director general Unicredit Ţiriac Bank
PRO
2
CONTRA
4
Mişu Negriţoiu

Mişu Negriţoiu

director general ING Bank România
PRO
3
CONTRA
3
Florin Talpeş

Florin Talpeş

preşedinte Softwin
PRO
8
CONTRA
3

Cele mai noi comentarii

prea mult spus despre un text pentru un cantec... »
Si ar fi contat?... »
ambalaj... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te