Petrişor Obae - QED prin trimitere în absurd

Adăugat la 01 iunie 2010
Trimite pe: Yahoo

Petrişor Obae este analist de media, unul dintre puţinii neafiliaţi formal nici unui trust de presă. A urmărit cu insistenţă traiectoria logică a campaniei împotriva contrabandei cu ţigări, pentru a găsi răspuns la întrebarea "Cui îi foloseşte?". A discutat cu plătitorul (British American Tobacco), cu executantul (Graffiti BBDO), cu reglementatorul (CNA) şi cu unul dintre potenţialii beneficiari (Adevărul Holding).


Reuşita lui Petrişor Obae vine din interviurile în care actorii principali vorbesc mai mult decât e cazul. Se expun impardonabil prin afişarea unor contradicţii flagrante.

Peter Imre, director general Adevărul Holding, pentru paginademedia.ro:
Decizia noastră are legătură cu politica trustului Adevărul Holding. Cred că este o contradicţie între dorinţa de a face campanii şi proiecte de sănătate publică şi a încasa bani de la producători din industria tutunului. Voi fi deschis la orice campanie de sănătate publică.

Unde a lucrat Peter Imre înainte de ajunge la Adevărul?

Carmen Andronache: Cum crede BAT că omul obişnuit poate contracara contrabanda de ţigări, altfel decât fumând tigări legale (cu timbrul statului român)?
Valentin Canură, corporate and regulatory affairs manager BAT: Nemaicumpărând ţigări sau reducând numărul acestora, discutând în grupurile sociale din care fac parte despre implicaţiile fenomenului de contrabandă, susţinând public iniţiative de contracarare a fenomenului de contrabandă.

Şefii lui ştiu pentru ce cheltuieşte el banii companiei?

Răspunsul lui Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA: Un om obişnuit poate să împiedice contrabanda cu ţigări şi semnalând statului, poliţiei, vameşilor, când fenomenul se produce. De pildă, un nefumător care vede că la colţul străzii se vând pe sub mână cartuşe de ţigări poate sesiza lucrul acesta poliţiei.

Băgând capul în nisip, struţul CNA confirmă aşteptările cele mai proaste legate de o asemenea instituţie.

Felicitări, Petrişor Obae!

http://www.paginademedia.ro/

 
Petrişor Obae - QED prin trimitere în absurd
Sursa foto: Marius Sescu

Cele mai noi feţe


Răsvan Radu

Răsvan Radu

director general Unicredit Ţiriac Bank
PRO
2
CONTRA
4
Mişu Negriţoiu

Mişu Negriţoiu

director general ING Bank România
PRO
3
CONTRA
3
Florin Talpeş

Florin Talpeş

preşedinte Softwin
PRO
8
CONTRA
3

Cele mai noi comentarii

prea mult spus despre un text pentru un cantec... »
Si ar fi contat?... »
ambalaj... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te