Ioan Niculae - miliardarul plângăcios

Adăugat la 12 martie 2010
Trimite pe: Yahoo
Feţe: Ioan Niculae
0 Vot pozitiv 0 Vot negativ

Omul de afaceri Ioan Niculae ocupă poziţia 880 în topul miliardarilor lumii, pentru 2010, realizat de revista americană Forbes. O nouă intrare surprinzătoare, mai ales pentru cei care au plecat urechea la veşnicele lamentări ale magnatului industriei chimice din România.


Industria românească de îngrăşăminte nu este suficient sprijinită de stat, în competiţia cu rivalii externi. Subvenţiile pentru motorina folosită în agricultură trebuie majorate. Gazele sunt prea scumpe şi livrarea este inconstantă - uitând să precizeze că şi-a asumat cu bună ştiinţă statutul de consumator interuptibil. Mereu nemulţumit, Niculae ameninţă de ani de zile cu închiderea combinatelor de îngrăşăminte şi cu disponibilizarea a mii de persoane. Un şantaj la care prea adesea autorităţile au cedat.

De la scandalul nesfârşit legat de privatizarea Societăţii Naţionale a Tutunului, până la fabrica de bio-etanol de la Zimnicea, Niculae e evoluat. Dar imperiul său rămâne dependent de relaţia cu statul. Chiar dacă afacerile de bază s-au extins în cele mai neaşteptate direcţii: consultanţă, pază şi protecţie, hoteluri şi restaurante şi, fireşte, fotbal.

Preferă România, destinaţiilor externe şi Delta Dunării, litoralului. :)

 
Ioan Niculae - miliardarul plângăcios

Cele mai noi feţe


Răsvan Radu

Răsvan Radu

director general Unicredit Ţiriac Bank
PRO
2
CONTRA
4
Mişu Negriţoiu

Mişu Negriţoiu

director general ING Bank România
PRO
3
CONTRA
3
Florin Talpeş

Florin Talpeş

preşedinte Softwin
PRO
8
CONTRA
3

Cele mai noi comentarii

prea mult spus despre un text pentru un cantec... »
Si ar fi contat?... »
ambalaj... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te