Horia Tecău joacă finala de dublu la Wimbledon

Adăugat la 03 iulie 2010
Trimite pe: Yahoo

Horia Tecău joaca astăzi finala la dublu masculin de la Wimbledon, de la ora 18:00. Tecău este primul român care ajunge în actul final al turneului masculin de dublu de pe iarba londoneză, după Ilie Năstase, în urmă cu 37 de ani. În 1973, Năstase căştiga trofeul de dublu de la Wimbledon, alături de americanul Jimmy Connors.


Horia Tecău (locul 32 în lume la dublu) joacă alături de suedezul Robert Lindstedt. Tecău are trei turnee câştigate la dublu în 2010. Împreună cu Lindstedt, românul are deja două victorii în turnee de dublu ATP, în acest an, ambele pe iarbă.

Adversarii lui Horia Tecău sunt Jurgen Melzer (Austria) şi Philipp Petzschner (Germania) de asemenea o prezenţă neaşteptată în finala de la Wimbledon.

Hora Tecău este membru al echipei de Cupa Davis a României, pentru care a câştigat 5 partide şi a pierdut cinci. În septembrie 2003, la 18 ani, făcea un meci legendar alături de Florin Mergea în faţa cuplului ecuadorian Nicolas şi Giovanni Lapentti, aducând României un punct crucial: 7-6(2), 1-6, 6-3, 3-6, 13-11.

Ultima oară când un român a jucat o finală de turneu de Grand Slam se întâmpla în 1979. Atunci, Ion Ţiriac şi Virginia Ruzici au pierdut finala de la Roland Garos în faţa unui cuplu australian: Wendy Turnbull şi Bob Hewitt (3-6, 6-2, 3-6).

site personal

pagina ATP

 
Horia Tecău joacă finala de dublu la Wimbledon

Cele mai noi feţe


Răsvan Radu

Răsvan Radu

director general Unicredit Ţiriac Bank
PRO
2
CONTRA
4
Mişu Negriţoiu

Mişu Negriţoiu

director general ING Bank România
PRO
3
CONTRA
3
Florin Talpeş

Florin Talpeş

preşedinte Softwin
PRO
8
CONTRA
3

Cele mai noi comentarii

prea mult spus despre un text pentru un cantec... »
Si ar fi contat?... »
ambalaj... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te