Traian Băsescu

Traian Băsescu

preşedintele României
Vârsta: 67 ani
Locul naşterii: Murfatlar, Constanţa
Rezidenţa: Bucureşti
PRO
3
CONTRA
20
Eşti Traian Băsescu? Scrie-mi un e-mail!

Trăsături

aspru
din 1 voturi
irelevant
relevant

In relaţiile cu sindicatele, pe vremea când era ministru al Transporturilor, Băsescu a dovedit o îndrăzneală puţin obişnuită. Rezistenţa în faţa ameninţărilor şi a mişcărilor de stradă a fost unul dintre primele semnale a ceea ce va deveni elementul definitoriu al omului politic Traian Băsescu: forţa. Considerat de mulţi cel mai puternic politician din România, Băsescu a trecut peste adversităţile unui consiliu municipal advers pe vemea când era primar al Bucureştiul. A renunţat la imunitatea parlamentară şi a răspuns presiunilor justiţiei controlate de guvernul Năstase. În 2007, a supravieţuit unei proceduri de demitere iniţiate de Parlament. Şi-a depăşit în competiţiile electorale toţi adversarii. Recent a obţinut al doilea mandat de preşedinte al României la capătul unei campanii electorale în care părea victimă sigură, în faţa unei coaliţii de 5 partide.

 
 
scrie admin
18 decembrie 2006
din 1 voturi

Condamnarea comunismului "În numele statului român, îmi exprim regretul şi compasiunea pentru victimele dictaturii comuniste. În numele statului român, cer scuze celor care au suferit, familiilor lor, tuturor celor care, într-un fel sau altul, şi-au văzut destinele ruinate de abuzurile dictaturii."

irelevant
relevant
15 martie 2011
din 1 voturi

Traian Băsescu se gândeşte să demisioneze în 2012 Preşedintele Traian Băsescu a anunţat aseară, la TVR 1, că se gândeşte să îşi dea demisia anul viitor, pentru ca alegerile parlamentare să fie din nou cuplate cu cele prezidenţiale. Băsescu a spus că este dispus să-şi scurteze mandatul său dacă există consens politic în direcţia mo­di­fi­cării Constituţiei, astfel încât să se recupleze ale­gerile prezidenţiale cu cele parlamentare. Bă­sescu a explicat că va propune ca re­vizuirea Constituţiei să prevadă revenirea la un mandat de patru ani pentru şeful statului. El a militat pentru o soluţie de recuplare a ale­ge­rilor prezi­den­ţiale cu cele parlamentare, mai ales din ra­ţiuni economice. În acest context, pre­şedintele a precizat că, dacă s-ar găsi un consens cu toate partidele politice, are toată disponibilitatea de a găsi şi o „formulă practică”.

Sursa: jurnalul.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
06 mai 2010
din 0 voturi

Nu mărirea TVA sau a cotei unice de impozitare, ci reducerea drastică a cheltuielilor bugetare. Traian Băsescu şi-a asumat în numele şi alături de Guvern - răutăcioşii spun în locul Executivului - decizia politică de a impune măsuri de austeritate bugetară. Opţiune nepopulară, dar raţională.

scrie Anonim
irelevant
relevant
22 martie 2011
din 0 voturi

Preşedintele Băsescu a convocat CSAT. Evaluarea situaţiei din Libia în contextul aplicării Rezoluţiei 1973 a Consiliului de Securitate ONU se află pe agenda şedinţei CSAT, convocată de către preşedintele Traian Băsescu, marţi, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
14 mai 2011
din 0 voturi

Băsescu a lăcrimat la Convenţia PDL Şeful statului şi-a încheiat discursul cu lacrimi în ochi, rememorând două momente emoţionante pentru el, petrecute în aceeaşi sală: convenţia din 2001, când a câştigat preşedinţia partidului, în competiţia cu Petre Roman şi Simona Marinescu , dar şi o insatisfacţie: "atunci când când cel care pierduse (n.red Petre Roman) când i-am întins mâna, a întors spatele. Să nu faceţi asta deseară. Să rămâneţi împreună!, i-a sfătuit Băsescu pe membrii PDL.

Sursa: adevarul.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
toate faptele
19 septembrie 2005
din 3 voturi

Decât să sug... la mai mulți licurici mici, mai bine sug... la un licurici mai mare. Cu zece zile în urmă în cadrul unei întâlniri cu presa, întrebat fiind de ce ține atât de mult la celebra deja "Axă Washington-Londra-București" și nu este adeptul unor relații la fel de apropiate cu partenerii tradiționali ca Franța sau Germania, Traian Băsescu a afirmat râzând: "Decât să sug... la mai mulți licurici mici, mai bine sug... la un licurici mai mare"! În viziunea Președintelui României, licuriciul sef înseamnă persoana sau grupul de interese cu cea mai mare influență politică și deopotrivă economică dintr-o zonă anume.

Sursa: hotnews.ro
scrie AlexM
irelevant
relevant
23 noiembrie 2006
din 1 voturi

Dacă te urci pe masă îţi arăt ce am învăţat. (către Oana Sultănoiu, de la Realitatea TV, care îl întrebase ce a învăţat la un curs de resuscitare.)

Sursa: Gândul
scrie dleeloo
irelevant
relevant
11 noiembrie 2004
din 1 voturi

20% din români sunt homosexuali. Mai exact: "Homosexualitatea este o realitate si in Romania. Ceea ce cred eu ca trebuie sa facem, in mod neaparat si obligatoriu ca oameni politici, este sa incercam sa atenuam sentimentul de oameni ce trebuie exclusi, pe care cea mai mare parte dintre homosexuali il au, pentru ca l-am creat noi. Din informatiile mele, 20% din populatie este afectata de acest mod de viata si v-as ruga sa luati nota ca acest mod de viata este rezervat nu unei anumite categorii sociale."

irelevant
relevant
03 octombrie 2007
din 1 voturi

Sigur, vin direct in birou la tine să o facem! Către ziarista Sorina Matei, redactor al Antenei 1, acreditat la Palatul Cotroceni.

irelevant
relevant
25 mai 2010
din 1 voturi

Nimeni nu poate deveni duşmanul propriului său popor. "Dacă există o opoziţie insuportabilă, o presiune socială insuportabilă, nimeni nu poate deveni duşmanul propriului său popor. Şi n-avem decât să nu realizăm cele ce ne-am angajat şi să încercăm să ne finanţăm de pe piaţa liberă. Convingerea mea este că nu vom reuşi s-o facem, datorită realităţilor de pe piaţa europeană", a spus Traian Băsescu. "Lipsa unui acord cu Fondul nu poate fi decât o condamnare la nefinanţare a România, în actuala situaţie. De aceea, opţiunea mea, plecând de la responsabilitatea pe care o am, este să insist ca scrisoarea către Fond că plece în exact termenii în care a fost negociată, având convingerea că decât mărirea de taxe, e mai bine să facem controlat reducerea de venituri. Le facem controlat, având certitudinea finanţării a ceea ce am stabilit că putem plăti", a explicat şeful statului.

Sursa: Realitatea TV
scrie fedeme
irelevant
relevant
06 mai 2010
din 0 voturi

Statul arată aşa, ca un om foarte gras care s-a căţărat în spatele unuia foarte slab şi subţirel, care este economia românească "In momentul de fata in economia reala lucreaza maximum trei milioane de oameni. Economia reala este cea care s-a restructurat puternic in anul 2009 si primele luni ale anului 2010. Ea a reactionat corect la criza. Cel care nu a reactionat corect la criza este statul, care nu si-a diminuat consistent cheltuielile. Si, ca sa fiu plastic - este o imagine care imi vine in minte acum: statul arata asa, ca un om foarte gras care s-a catarat in spatele unuia foarte slab si subtirel, care este economia romaneasca", a spus Băsescu.

Sursa: politico.ro
scrie fedeme
irelevant
relevant
22 martie 2011
din 0 voturi

Băsescu: Am vorbit cu Mărmureanu, nu există riscul ca un cutremur să afecteze centrala Cernavodă Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a discutat cu directorul Institutului de Fizică a Pamântului, Gheorghe Mărmureanu, şi a susţinut că nu există riscul ca un cutremur să afecteze reactoarele centralei nucleare de la Cernavodă.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
23 martie 2011
din 0 voturi

Băsescu: Tăriceanu are probleme să înţeleagă de ce pluteşte un vapor de fier Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Realitatea TV, comentând declaraţiile fostului premier Călin Popescu Tăriceanu despre misiunea fregatei Regele Ferdinand în Marea Mediterană, că acesta are probleme să înţeleagă de ce pluteşte un vapor de fier.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
23 martie 2011
din 0 voturi

Băsescu: Securitatea ţării nu este gratuită. Intr-un interviu acordat Realitatea TV, presedintele Traian Basescu a declarat, ca, in ceea ce priveste situatia din Libia, nu credea in solutii militare, date fiind conflictele din Tunisia, Egipt, Yemen, Bahrain, dar ca "Romania s-a supus deciziei consiliului de securitate al ONU, din 17 martie". De asemenea, presedintele a specificat ca " Romania nu poate sa nu fie solidara cu aliatii sai din NATO" si ca "securitatea tarii nu este gratuita".

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
24 martie 2011
din 0 voturi

Băsescu a ajuns la Bruxelles, unde participă la Summit-ul PPE şi la lucrările Consiliului European. Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, joi, la Bruxelles, unde, în zilele de 24 şi 25 martie, va participa la Summit-ul PPE şi la reuniunea Consiliului European de primăvară, subiectele de pe agendă vizând problematica economică, evoluţiile din vecinătatea sudică a UE şi evenimentele din Japonia.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
25 martie 2011
din 0 voturi

Băsescu: Mecanismul european de stabilitate va fi instituit la 1 ianuarie 2013. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, de la Bruxelles, că mecanismul european de stabilitate va fi instituit începând cu data de 1 ianuarie 2013 şi va deveni funcţional în iunie 2013.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
12 aprilie 2011
din 0 voturi

"Voi declanşa o discuţie despre termenul aderării României la moneda euro" Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Estonia, că va declanşa o discuţie la nivelul BNR, a Guvernului, a analiştilor pentru a se ajunge la o concluzie dacă este bine ca România să-şi menţină obiectivul 2015 pentru accesul la moneda Euro sau va trebui îmbunătăţită performanţa economică. "Sigur că problema euro a fost una din problemele discutate. Vă pot informa, cum l-am informat şi pe domnul preşedinte, că deocamdată obiectivul României nu a fost schimbat - acces în zona euro în 2015 a declarat Traian Băsescu după convorbirile cu omologul său eston, Toomas Hendrik Ilves.

Sursa: Cotidianul.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
18 aprilie 2011
din 0 voturi

Traian Băsescu a dat mâna cu azerii. Presedintele Traian Basescu si omologul sau azer, Ilham Aliev, au semnat luni, la Baku, Planul de actiune comuna pentru aplicarea Parteneriatului strategic intre Azerbaidjan si Romania, informeaza agentia APA, citat de NewsIn. Ismet Abbasov, ministrul azer al agriculturii, si Ion Ariton, ministrul roman al economiei si comertului, au semnat Acordul privitor la cooperarea intre Ministerul azer al Agriculturii si Ministerul roman al Agriculturii si Dezvoltarii rurale.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
18 aprilie 2011
din 0 voturi

Traian Băsescu, vizită în Azerbaidjan. Preşedintele României şi omologul său azer au semnat azi planul comun de acţiuni pentru parteneriatul strategic România-Azerbaidjan. Şeful statului a început azi o vizită de două zilei în Azerbaidjan. Sursa: presidency.roPreşedintele Traian Băsescu şi omologul azer, Ilham Aliyev, au semnat luni, la Baku, Planul comun de acţiuni pentru implementarea parteneriatului strategic dintre România şi Republica Azerbaidjan, potrivit Agerpres.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
17 aprilie 2011
din 0 voturi

Băsescu: Guvernul să-şi rezolve o carenţă Preşedintele Traian Băsescu susţine că Guvernul trebuie să îşi rezolve o carenţă extrem de mare pe care a avut-o în procesul de explicare a măsurilor luate, adăugând că membrii Executivului trebuie se le explice românilor de ce au făcut ceea ce au făcut.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
23 aprilie 2011
din 0 voturi

Băsescu: Învierea Domnului să aducă în suflet lumină, să redescoperim bucuria comuniunii, a speranţei Preşedintele Traian Băsescu transmite un mesaj de Paşti, adresând "cele mai calde urări de pace, sănătate şi împliniri", conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa: Mediafax.ro
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
27 aprilie 2011
din 0 voturi

Băsescu: Botiş trebuie să meargă în faţa instituţiilor să-şi lămurească situaţia. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR, comentând recenta demisie a fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, că în România există legi şi instituţii, iar fostul membru al Guvernului trebuie să vină în faţa instituţiilor pentru a-şi lămuri situaţia.

Sursa: Mediafax.ro
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
27 aprilie 2011
din 0 voturi

Băsescu: România, interesată de cooperarea cu UNESCO. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a primit-o miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Irina Bokova, directorul general al UNESCO, aflata in vizita in Romania la invitatia presedintelui Camerei Deputatilor, informeaza Presedintia, citat de Mediafax. Cu aceasta ocazie, seful statului a exprimat interesul Romaniei pentru dezvoltarea si consolidarea cooperarii cu UNESCO, Romania dorind sa beneficieze cat mai mult de experienta si expertiza acestui organism .

scrie AlexandraA
irelevant
relevant
27 aprilie 2011
din 0 voturi

Traian Băsescu, la postul public de televiziune: În momentul în care VOR AVEA persoana potrivită pentru postul de ministru al Muncii, atunci o voi numi Preşedintele Traian Băsescu va fi invitatul emisiunii "Tema Zilei", difuzată miercuri, imediat după "Telejurnalul" de la ora 20.00, la TVR 1, potrivit site-ului Televiziunii Publice. Emisiunea, transmisă în direct de la Palatul Cotroceni, va fi moderată de Ramona Avramescu. Traian Băsescu va vorbi la TVR 1 despre situaţia economică a ţării şi vizita oficialilor FMI. O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află de miercuri la Bucureşti, pentru prima evaluare a noului acord pentru România.

Sursa: gandul.info
scrie Alina
irelevant
relevant
03 mai 2011
din 0 voturi

Băsescu: CSAT a aprobat ca scutul antirachetă să fie amplasat la Deveselu, Olt Sistemul antirachetă va fi instalat la Deveselu, în judeţul Olt, unde vor fi dislocaţi circa 200 de militari americani, a declarat astăzi preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului a precizat că la conducerea bazei va fi un ofiţer român. Preşedintele Traian Băsescu a susținut astăzi, o declaraţie de presă, după ce Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a întrunit ieri seară în şedinţă la Palatul Cotroceni.

Sursa: Evz.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
06 mai 2011
din 0 voturi

Băsescu a promulgat legile dialogului social și salarizării profesorilor Preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi decretele pentru promulgarea Legii dialogului social şi a Legii privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa: evz.ro
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
09 mai 2011
din 0 voturi

Preşedintele Băsescu: Obiectivul de aderare în 2015 la zona Euro trebuie menţinut ca un stimulent Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, în debutul discuţiilor de la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, că obiectivul aderării României la zona Euro în 2015 ar trebui menţinut ca un stimulent. Şeful statului a făcut referire şi la Pactul Euro Plus, pe care-l consideră un program pe care România a început să-l dezvolte încă de anul trecut. Băsescu a menţionat că au fost câteva discuţii atunci când s-a auzit că el este de acord cu respectivul pact, fără nicio dezbaterea publică în prealabil.

Sursa: Cotidianul.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
09 mai 2011
din 0 voturi

Băsescu: În cazul reizbucnirii crizei, suntem pregătiţi. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că în cazul reizbucnirii crizei economice, România este pregătită să facă faţă noii situaţii.

Sursa: Mediafax
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
11 mai 2011
din 0 voturi

Băsescu: Fiscul este una dintre cele mai ineficiente instituţii. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) este una dintre cele mai ineficiente instituţii, a declarat luni seară, la TVR, preşedintele Traian Băsescu, arătând că inspectorii acestei instituţii nu sunt bine distribuiţi în teritoriu, neputând acoperi bine activitatea de colectare a taxelor din marile oraşe cu activitate economică.

Sursa: Capital
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
19 mai 2011
din 0 voturi

Băsescu, despre referendumul din Bucureşti: E o bătălie politică. Nu va duce nicăieri Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la TVR 1, că referendumul din Capitală este o bătălie politică, care nu va duce nicăieri, dar că se vor cheltui bani.

Sursa: mediafax
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
19 mai 2011
din 0 voturi

Băsescu: Mass-media a creat o atmosferă groaznică în timpul crizei. Băsescu: Mass-media a creat o atmosferă groaznică în timpul crizei.

scrie AlexandraA
irelevant
relevant
26 mai 2011
din 0 voturi

Băsescu: Fiecare să răspundă pentru faptele lui. Mironescu avea certificat ORNISS Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, întrebat cine trebuie să îşi asume răspunderea pentru numirea lui Laurenţiu Mironescu la MAI, că fiecare trebuie să răspundă pentru faptele sale, nu altcineva şi a menţionat că Mironescu avea aviz ORNISS.

Sursa: mediafax.ro
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
toate textele
RUDĂ cu Elena Băsescu - fiică
din 0 voturi

asd

 
scrie admin
irelevant
relevant
RUDĂ cu Maria Băsescu - soţie
din 0 voturi

 
scrie admin
irelevant
relevant
toate rudele

Ne pare rău nu există bio pentru Traian Băsescu

Comentarii


Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te