Theodor Paleologu

Theodor Paleologu

deputat PD-L
Vârsta: 49 ani
Locul naşterii: Bucureşti
Rezidenţa: Bucureşti
PRO
4
CONTRA
8
Eşti Theodor Paleologu? Scrie-mi un e-mail!
17 martie 2011
din 0 voturi

Theodor Paleologul s-a alăturat proiectului www.Restograf.ro, un portal ce vrea să imprime o direcție corectă gastronomiei bucureștene. ”Creierul” portalului lansat astăzi în Capitală este specialistul în resurse umane George Butunoiu, ”ajutat” de colaboratori fideli, printre care și foștii miniștri dr Mircea Cinteză și Theodor Paleologu.

Sursa: Libertatea
scrie AlexM
irelevant
relevant
11 aprilie 2011
din 0 voturi

A venit la sediul PDL fumând pipă. Theodor Paleologu și-a depus, luni, candidatura la șefia partidului, la sediul formațiunii, odată cu moțiunea intitulată "Privind spre viitor"(...)Spre deosebire de Blaga și Boc, care au venit însoțiți de o parte dintre susținătorii moțiunilor pe care le-au depus, fostul ministru al Culturii a venit la sediul PDL însoțit doar de două persoane și fumând pipă.

Sursa: antena3.ro
scrie AlexM
irelevant
relevant
17 martie 2011
din 0 voturi

Mănânc de toate, sunt foarte curios, trebuie să ai curiozitate chiar şi pentru feluri de mâncare exotice. Îmi place mult bucătăria vietnameză, îmi place bucătăria thailandeză, sunt mare amator de sushi. Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu e de părere că la dineurile oficiale din România nu se mănâncă foarte bine. " În dineurile oficiale româneşti, adesea nu se mănâncă prea grozav. Este şi un fel de teamă pe care o au oamenii de putere din România, de a nu fi percepuţi ca rupţi de popor, ca elitişti. E o preocupare legitimă, nu contest lucrul ăsta. Pe de altă parte, nu trebuie neglijată dimensiunea protocolară a unui dineu bine făcut.

Sursa: Gandul
scrie AlexM
irelevant
relevant
25 noiembrie 2010
din 0 voturi

Terminaţi cu bazaconiile! Mai uşor cu prostiile despre tata! Economistul Bogdan Baltazar l-a făcut pe fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu să sară nervos de pe scaun când a susţinut că, la înfiinţarea Grupului pentru Dialog Social, s-a dus la Alexandru Paleologu să spună că vrea să facă parte din mişcare. Paleologu senior i-ar fi spus atunci, a povestit Baltazar, că având în vedere că e de formaţie tehnică şi nu umanistă ar fi bun doar la cărat mobila. La auzul poveştii, Theodor Paleologu s-a ridicat în picioare şi a urlat: "Terminaţi cu bazaconiile! Mai uşor cu prostiile despre tata!"

Sursa: Gandul
scrie AlexM
irelevant
relevant
17 martie 2011
din 0 voturi

Nu am preferințe. Atunci când slăbesc, comand salate, iar în rest, mănânc tot ce îmi face poftă. Invitați la lansarea unui site despre gastronomia și restaurantele bucureștene, Theodor Paleologul și Prințesa Eleonore a Danemarcei au mărturisit, pentru libertatea.ro, ce preferă să mânânce atunci când ies în oraș. Paleologul a dorit să menționeze că nu este pretențios când vine vorba de mâncare, dar că apreciază restaurantele cu locație centrală, unde raportul dintre preț și calitate este rezonabil. ”Nu am preferințe. Atunci când slăbesc, comand salate, iar în rest, mănânc tot ce îmi face poftă”, a spus fostul ministru.

Sursa: Libertatea
scrie AlexM
irelevant
relevant
25 februarie 2011
din 0 voturi

... bugetul actual al Capitalei, pentru un psihanalist, este un document foarte interesant. Este vorba acolo de penetrări, străpungeri şi supralărgiri, Paleologu il acuza pe Oprescu ca, desi a fost capabil sa exproprieze zeci de case de patrimoniu ca sa le demoleze, nu a fost in stare sa exproprieze doua monumente aflate in pericol. "Pe de o parte esti mare barbat, mare super-viril, cand este vorba sa distrugi monumente, dar cand este vorba sa le salvezi, dintr-o data barbatia este bleaga. Si vreau sa va mai spun un lucru foarte interesant, ca bugetul actual al Capitalei, pentru un psihanalist, este un document foarte interesant. Este vorba acolo de penetrari, strapungeri si supralargiri, este o retorica a super-barbatiei, dar as vrea sa stiu unde este aceasta barbatie cand este vorba de protejarea legii, de apararea monumentelor. Cand am fost ministru am purtat o corespondenta foarte bogata cu domnul Oprescu, pentru salvarea a doua monumente aflate in pericol, casa Oromolu de langa Guvern si casa Miclescu de pe bd. Kiselef".

Sursa: Ziarul activ
scrie fedeme
irelevant
relevant
14 mai 2011
din 0 voturi

Paleologu: Eu sunt "L" din PDL Theodor Paleologu, unul dintre cei trei candidaţi la şefia PDL, şi-a susţinut, plin de umor, discursul numit "Privind spre viitor", reuşind să stârnească ropote de aplauze şi hohote de râs din partea celor prezenţi în sală şi chiar din partea contracandidaţilor săi, Emil Boc şi Vasile Blaga.

Sursa: Adevarul.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
15 mai 2011
din 0 voturi

Paleologu: Mă bucur că eforturile mele au fost încununate de succes. Theodor Paleologu a declarat, duminică, după ce a obţinut funcţia de vicepreşedinte al PDL, că eforturile sale au fost încununate de succes şi a arătat că pentru el funcţiile nu sunt pe primul loc, ci ideile, propunerile, proiectele.

Sursa: mediafax.ro
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
23 iunie 2011
din 0 voturi

Trăiască Regele! Vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, fost ambasador şi ministru al Culturii, a fost întrebat de MEDIAFAX, joi, cum comentează afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia abdicarea Regului Mihai a fost un act de trădare, el răspunzând: "Trăiască Regele!".

Sursa: Mediafax
scrie AlexM
irelevant
relevant
toate textele
 
din 0 voturi

Theodor, fiul lui tata

Theodor Paleologu a crescut în mijlocul grupului de intelectuali din jurul tatălui său, cunoscutul scriitor, senator şi ambasador Alexandru Paleologu.

Familia sa este stabilită în acelaşi cartier al Capitalei încă din secolul al XVIII-lea, de unde şi numele străzii Paleologu care leagă acum bulevardul Carol de bulevardul Coposu. Theodor Paleologu a candidat la alegerile din 30 noiembrie 2009 în colegiul 9 din sectorul 2, care include acest cartier.

Theodor Paleologu a studiat la Liceul German din Bucureşti şi, după 1990, s-a specializat în ştiinţe politice şi filozofie la Sorbona şi Ecole Normale Superieure din Paris, obţinând un doctorat în studii politice la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales şi la Universitatea din Munchen, în 2001. A predat apoi la universităţi din Europa şi Statele Unite.

S-a lansat în diplomaţie la 32 de ani, când a devenit ambasador la Copenhaga, şi a ocupat postul de ambasador al României în Danemarca şi Islanda între anii 2005 şi 2008.

Theodor Paleologu provine dintr-o familie cu tradiţie în diplomaţie. Tatăl său, scriitorul Alexandru Paleologu, a fost ambasador al României la Paris. De asemenea, Alexandru Paleologu a fost senator PNL, iar fiul şi-a exprimat, la rândul său, simpatiile liberale.

În 2009, Theodor Paleologu a renunţat la postul de ambasador pentru a candida, din partea PDL, la alegerile legislative din noiembrie, în urma cărora a obţinut un mandat de deputat. Între 22 decembrie 2008 şi 23 decembrie 2009, a fost ministru al Culturii în guvernul Emil Boc.

Surse: Mediafax
scrie fedeme
irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Theodor, "autoprofil"

Mi-e foarte greu să mă caracterizez singur, dar, în contextul care ne interesează, al Convenţiei partidului, cred că important este de relevat faptul că sunt un om de echilibru, că sunt profund moderat, echilibrat, un om al dialogului. În cazul în care aş fi eu ales preşedinte al partidului, nimeni nu ar avea de pierdut, pentru că nu am partizani de satisfăcut şi nici poliţe de plătit. Sunt deasupra meciului de fotbal la care asistăm, nu sunt în vreo echipă, pentru că, aşa cum spunea Andrei Pleşu mai demult, în România, adesea, ne împărţim în echipe de fotbal, sunt dinamoviştii şi steliştii, rapidiştii sau mai ştiu eu ce. La fel şi în confruntările politice, fie că sunt interne în partid sau confruntări între partide, avem tendinţa de a ne comporta ca la fotbal. Ei bine, eu nu mă comport ca la fotbal, sunt un vector de civilitate în acest partid, un om de convingeri care ar fi un preşedinte echilibrat, moderat, care nu ar bate cu pumnul în masă nici în partid, nici în afara partidului. În primul rând, nu-mi stă în fire să bat cu pumnul în masă şi, pe de altă parte, nu cred că obţii mare lucru bătând cu pumnul în masă, nici în interiorul partidului, unde sunt oameni foarte respectabili şi admirabili pe care îi am ca colegi şi nici în afara partidului, pentru că trebuie, pe anumite chestiuni, să obţinem consens.

Surse: mediafax
scrie AlexM
irelevant
relevant

Comentarii


A scris Danut pe 14 iulie 2011
Theodor sau Toader
Fara sa fiu malitios, la aparitia in viata publica a tanarului Paleologu, parca se numea Toader. Nume ce pare mai neaos. Juniorul incearca sa se apropie de mase, dar am senzatia ca de multe ori face fete-fete. Legat de numele sau nu cred ca i se potriveste Theodor. PDL-ul ar fi trebuit sai gaseasca un loc mult mai bun. Doar este \" darul Domnului\"
0 Vot pozitiv 0 Vot negativ
A scris fedeme pe 20 iulie 2011
O observaţie foarte bună, Danutz! Nici nu băgasem de seamă, dar iată că wikipedia, în en şi în ro, dau Th-, dar şi site-ul Camerei Dep! Pe de altă parte, pagina de Facebook a împricinatului dă Te-! La fel, o serie de articole în care apar apropiaţi ai tânărului Paleologu. E Toader sau Theodor?

Ştiri cu Theodor Paleologu


Nu sunt articole cu această faţă-de-mase.

Cele mai noi comentarii

incompetenta... »
Theodor sau Toader... »
Ce ar trebui spus?... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te