Octavian Bellu

Octavian Bellu

antrenor gimnastică
Vârsta: 69 ani
Locul naşterii: Ploieşti
Rezidenţa: Bucureşti
PRO
7
CONTRA
1
Eşti Octavian Bellu ? Scrie-mi un e-mail!

Ne pare rău nu există fapte pentru Octavian Bellu

17 martie 2011
din 0 voturi

Nu-mi doresc decât să fiu sănătos! Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică, Octavian Bellu, a împlinit de curand 60 de ani si a declarat ca singura lui dorinta este sa fie sanatos,pentru a putea privi cu curaj şi optimism spre viitor."Nu vreau să dau zilei mele de naştere nicio altă încărcătură. E o zi ca toate celelalte. Se spune că îmbătrânim de când ne naştem, aşa că împlinirea a 60 de ani, nu mi se pare foarte specială. Am o singură dorinţă de ziua mea: să fiu sănătos! Dacă am sănătate, pot rezolva orice, singur sau cu ajutorul celor din jur. Dacă sunt sănătos mă pot gândi cu curaj şi optimism la viitor, pentru că dacă m-aş uita în trecut, sigur m-ar prinde nostalgiile", a mai spus Octavian Bellu, care pregăteşte gimnastele împreună cu colectivul tehnic, pentru participarea la Campionatele Europene din luna aprilie.

Sursa: mediafax.ro
scrie Georgiana
irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Carieră

Octavian Ioan Atanase Bellu (n. 17 februarie 1951, Ploieşti) este un antrenor român de gimnastică, care a coordonat activitatea lotului olimpic de gimnastică feminină în perioada 1981 - 2005. În anul 1981, este solicitat sa lucreze, la Deva, ca antrenor la lotul olimpic feminin de gimnastică, iar în 1990 devine antrenor coordonator. El a pregătit loturile olimpice, participând la 6 ediţii ale Jocurilor Olimpice, 16 ediţii ale Campionatelor Mondiale, 13 ediţii ale Campionatelor Europene, 5 ediţii de Cupă Mondială, 11 ediţii ale Campionatelor Europene de Juniori. A antrenat lotul feminin de gimnastică al României până în anul 2005. Pe perioada cât a fost antrenor federal al Lotului olimpic feminin de gimnastică a obţinut 279 medalii (106 de aur, 86 de argint şi 87 de bronz). Distribuţia medaliilor a fost următoarea:
    * 39 medalii olimpice (16 de aur, 9 de argint, 14 de bronz)
    * 75 medalii mondiale (29 de aur, 23 de argint, 25 de bronz)
    * 78 medalii europene (seniori) (28 de aur, 24 de argint, 16 de bronz)
    * 61 medalii europene (juniori) (23 de aur, 22 de argint, 16 de bronz)
    * 24 medalii la Cupa Mondială (10 de aur, 8 de argint, 6 de bronz)
Fostul antrenor al echipei naţionale de gimnastică a României, Octavian Bellu, a intrat în Cartea Recordurilor ca "cel mai de succes antrenor din lume" cu un palmares de 16 medalii olimpice de aur şi un total de 279 la Campionatele Mondiale, campionatele Europene şi la Jocurile Olimpice. Bellu a condus echipa de gimnastică a României la câştigarea a 5 titluri mondiale şi două titluri olimpice, precum şi numeroase titluri individuale.
În perioada 2005-2006, a fost consilier de stat la Administraţia Prezidenţială. Din anul 2006 este preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.

irelevant
relevant

Comentarii


Ştiri cu Octavian Bellu


Nu sunt articole cu această faţă-de-mase.

Cele mai noi comentarii

incompetenta... »
Theodor sau Toader... »
Ce ar trebui spus?... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te