Norman Manea

Norman Manea

scriitor
Vârsta: 84 ani
Locul naşterii: Suceava
Rezidenţa: New York
PRO
14
CONTRA
0
Eşti Norman Manea? Scrie-mi un e-mail!
17 martie 2011
din 2 voturi

Pe 17 martie, editura pariziană Seuil a lansat oficial cel mai recent roman al scriitorului Norman Manea, "O operă care ar merita să fie, în sfârşit, salutată de către juriul Premiului Nobel", scrie Alexandre Fillon, critic literar câştigător al Premiului Hennessy în 2009.

scrie AlexM
irelevant
relevant
03 februarie 2011
din 0 voturi

Scriitorul român Norman Manea oaspetele ICR Viena Aflat în vizită în Austria, Norman Manea a avut prima întâlnire cu cititorii austrieci, în cadrul programului a€œLecturile ICR Viena”. Evenimentul a atras o audienţă extrem de numeroasă, peste 140 de iubitori de carte, jurnalişti, studenţi, personalităţi din lumea culturală vieneză. Lectura în limba germană a fragmentelor din volumele ''€œOctombrie, ora 8” şi a€''Intoarcerea huliganului”, susţinută de celebrul actor şi cabaretist Erwin Steinhauer a ţinut sala într-o linişte desăvârşită, mai bine de 40 de minute, transmite ICR Viena.

Sursa: HotNews.ro
scrie cornelia
irelevant
relevant
09 noiembrie 2010
din 0 voturi

Domiciliul meu este în America, „acasă" nu mai este nicăieri şi m-am obişnuit cu această nouă condiţie, o găsesc instructivă. Scriitorul stabilit în SUA, care va fi în România pentru zece zile, povesteşte despre traumele exilului, dar şi despre compromisurile făcute de scriitorii români, printre care şi Adrian Păunescu. Cel mai tradus scriitor român în străinătate, care a continuat să scrie în limba română şi după emigrarea în SUA din 1986, va fi în Bucureşti şi în Bucovina, între 15 şi 24 noiembrie. Norman Manea are programate lansări de carte şi numeroase dezbateri.

Sursa: adevarul.ro
scrie cornelia
irelevant
relevant
25 noiembrie 2010
din 0 voturi

"Nu cred că aş fi fost un scriitor mai bun, dar, fără îndoială, sunt mai important decât dacă aş fi rămas aici." Scriitorul şi-a povestit la "Cafeneaua critică" întreaga viaţă, de la anii idilici ai copilăriei, curmată brusc de deportarea în Transnistria, până la exilul american. Într-un exerciţiu de imaginaţie, Norman Manea a arătat şi ce ar fi fost astăzi dacă nu ar fi ales, în 1986, calea exilului. "Cum m-aş fi descurcat dacă aş fi rămas în România? Maximumul la care puteam râvni era să fiu redactor la revista «22», dacă m-ar fi acceptat", a spus Norman Manea.

Sursa: evz.ro
scrie cornelia
irelevant
relevant
20 aprilie 2008
din 0 voturi

Ca să fii un scriitor foarte bun nu e neapărat nevoie să fii o persoană absolut morală şi sunt multe cazuri în care scriitori excelenţi nu erau persoane foarte morale La 11 ani de la ultima vizită, Norman Manea a vorbit într-un interviu pentru Cotidianul şi cotidianul.ro despre planurile de scriitor, relaţia cu intelectualii români, viaţa de campus şi culpa de care societatea românească încă nu s-a achitat.

irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Biografia unui scriitor necunoscut românilor

Născut în 1936 la Suceava, Norman Manea a fost deportat, în copilărie, într-un lagăr de concentrare din Transnistria. Şi-a făcut debutul ca scriitor în anii ’60, dar a părăsit România în 1986 şi s-a stabilit în SUA, unde a continuat să scrie în limba română şi s-a impus ca o autoritate în lumea literă. “Plicul Negru”, “Întoarcerea Huliganului”, “Fericirea obligatorie” sau “Despre clovni.Dictatorul şi artistul” au fost traduse în cincisprezece limbi şi i-au adus premii cu greutate: Prix Medicis Etranger, McArthur sau Premiul Nonino. Scriitorul a revenit în ţară după 11 ani pentru a primi titlul Doctor Honoris Causa la Universitatea din Bucureşti şi la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj.

 

irelevant
relevant

Comentarii


Ştiri cu Norman Manea


Nu sunt articole cu această faţă-de-mase.

Cele mai noi comentarii

incompetenta... »
Theodor sau Toader... »
Ce ar trebui spus?... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te