Maia Morgenstern

Maia Morgenstern

actriţă
Vârsta: 58 ani
Locul naşterii: Bucureşti
Rezidenţa: România
PRO
11
CONTRA
0
Eşti Maia Morgenstern? Scrie-mi un e-mail!
20 martie 2012
din 0 voturi

Lansare de carte cu actrita Maia Morgenstern Povestea unei fetiţe în vârsta de numai 10 ani, care în anul 1942 este arestată de poliţia franceză şi povestea unei jurnaliste americance, Julia, stabilită la Paris, care, în anul 2002 descoperă nedreptatea făcută tinerei Sarah cu ani şi ani în urmă, este subiectul cărţii "Se numea Sarah", lansată la libraria Humanitas Kretzulescu, din Bucureşti. Binecunoscuta actriţă Maia Morgenstern a citit câteva fragmente la lansarea cărţii mai sus menţionate, împărtaşindu-ne apoi, opiniile sale faţă de acest roman: "Mi-au adus cartea, mi-au adus fragmentele, am citit şi gata..... mi-am făcut lecţiile, pentru că sunt un om conştiincios. Şi s-a petrecut următorul fenomen: n-am mai putut să las cartea din mână pâna nu am citit-o şi am recitit-o şi am luat-o de la cap şi de la coadă şi de la mijloc şi nu mă mai săturam. Ca un făcut, nu cred în predestinare, nu cred în coincidenţă şi viaţa se grăbeşte să mă contrazică de fiecare dată. Eu susţin că nu cred şi coincidenţele năvălesc peste mine. E ceva îngrozitor! Această carte a constituit pentru mine pur şi simplu documentarea! A fost răspunsul direct şi concret la nişte intrebări la care nu aveam răspunsul. Nici măcar nu ştiam unde să-l caut! Şi nici măcar cum s-a şi ce s-a întâmplat în Parisul anului 1942 fix". Editura Litera aduce publicului românesc acest volum, care caută să îmbine una din sutele de mii (sau milioanele) de poveşti ale Holocaustului cu povestea unei jurnaliste contemporane, în două naraţiuni care alternează, dar care nu sunt însă lipsite de legătură. Cartea a fost vindut in 36 de ţări într-un număr de peste 3 milioane de exemplare făcând din scriitoarea Tatiana de Rosnay cel mai vândut autor francez al anului 2010.

irelevant
relevant
28 martie 2011
din 0 voturi

Din nou insarcinata! Actriţa, care în adolescenţă îşi dorea să aibă 7 copii, îl aşteaptă acum cel de-al patrulea. În vârstă de 49 de ani, Maia Morgenstern mai are un fiu, Tudor, şi două fiice, Eva Leea Cabiria şi Ana Isadora şi este căsătorită cu medicul Dumitru Băltăţeanu. Este minunat cand oameni ca Maia Morgenstern este atat de optimista si de plina de viata, cu atat mai mult cu cat nu se teme de o noua nastere. Cu totii avem nevoie de oameni ca ea!

Sursa: .eva.ro
scrie Georgiana
irelevant
relevant
05 ianuarie 2011
din 0 voturi

Maia Morgenstern - pedepsită pentru Patimile lui Hristos Actriţa Maia Morgenstern spune că a fost pedepsită pentru controversele create de pelicula lui Mel Gibson în care a jucat şi că din acest motiv nu a mai primit alte proiecte americane. Intrebată de ce filmul nu adus cu sine alte proiecte de peste Ocean, Maia Morgenstern a răspuns, pentru Puterea: "E normal, pentru că am fost pedepsită, mi s-a şi spus lucrul ăsta! Mi s-a spus textual". Actriţa adaugă că, deşi o vreme i-a fost greu după ce a jucat în "Patimile lui Hristos", a luat-o de la capăt şi precizează că rolul nu i-a schimbat viaţa sau concepţiile. M-au întrebat mulţi „Şi acum, că ai jucat acest rol, cum ţi-a schimbat destinul, concepţia, religia?”. „In nici un fel”, am răspuns. „Cum poţi să spui asta?”, au zis. Este un rol pe care l-am iubit, pe care l-am tratat cu toată seriozitatea, prin problematica pe care a pus-o, prin modul interesant, complex în care am fost invitată să mă achit de sarcinile profesionale", a explicat aceasta.

 
scrie theonas
irelevant
relevant
29 aprilie 2011
din 0 voturi

Maia Morgenstern are stea pe Walk of Fame-ul din Piaţa Timpului Maia Morgestern va primi, pe 1 mai, o stea pe Aleea Celebrităţilor, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru întreaga sa carieră. "Datoria mea de artist este să fiu acolo unde arta se întâmplă, aşadar sunt cu totul alături de Maia Morgenstern într-o asemenea zi importantă. Destinul şi-a urmat cursul şi poate nu întâmplător, Maia, cea care a debutat la vârsta de 14 ani pe scena Casei de Cultură Mihai Eminescu, actualmente scena Teatrului Metropolis, se reîntoarce astăzi pe aceeaşi scenă cu un nou proiect. Sunt onorat că a dat curs invitaţiei de a juca pe scena pe care odinioară a debutat şi deasemenea, este o onoare pentru mine, în calitate de Director al Teatrului Metropolis, să-i acordăm o stea pe Aleea Celebrităţilor", declară George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis.

Sursa: Cinemagia
scrie Ania Dinu
irelevant
relevant
18 iunie 2011
din 0 voturi

Sunt un om liber. Eu mereu am fost o extrovertită. Am simţit nevoie să strig durerea, să îmi împărtăşesc bucuria. O femeie frumoasă este o persoană a cărei atitudine reflectă împăcarea cu sine. Sunt un om liber. Vorbesc când vreau şi tac când vreau. Nu înţeleg fiinţele profund nemulţumite de ele însele şi care simt nevoia unei iluzii. Operaţiile estetice spun ceva despre un om, despre psihicul şi mentalitatea lui. Cred că operaţiile estetice sunt dovada lipsei de încredere în sine.

Sursa: Cancan
scrie AlexM
irelevant
relevant
 
din 0 voturi

''Un simbol al teatrului si filmului romanesc''

Născută în București, într-o familie evreiască, Maia Morgenstern a studiat la Academia de teatru și film între 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național "Ion Luca Caragiale". Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola, din Îngerul albastru (der Blaue Engel), sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard. Ea este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni, Patimile lui Hristos.

Maia Morgenstern a fost căsătorită de două ori. Are 3 copii: Tudor Aaron, Eva Lea Cabiria și Ana Isadora.

Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană "Luceafărul de dimineață", nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul "Patimile lui Hristos". Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

Din 2010, este numită ambasador pentru Alianța Civilizațiilor în România.

Surse: Wikipedia
scrie Ania Dinu
irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Maia Morgenstern - actrita desavarsita

Maia Morgenstern este cu siguranta o vedeta in adevaratul sens al cuvantului. Este una dintre putinele femei din Romania care te fac sa te simti mandru ca esti roman. Dotata cu un urias talent, cu o imagine impecabila si cu o daruire totala, Maia a imbinat stralucit cariera cu viata de familie.
 
Un „nu” hotarat superficialitatii!

Cu toate ca este fiica de profesori si cu toate ca a ratat prima oara intrarea la Teatru, Maia Morgenstern a avut sansa ca in acel an sa fie cooptata in echipa Teatrului Evreiesc careia i-a fost fidela pana in ziua de astazi. Nu i se pare ca ar fi facut sacrificii prea mari pentru ca „atunci cand te daruiesti total, nu simti ca faci sacrificii.

 

 Trebuie sa fii atent in permanenta cum evolueaza lucrurile si la tot ce se intampla cu profesia ta.” Daca o rogi sa enumere atributele care au ajutat-o sa ajunga in top, Maia iti raspunde scurt: „Respect fata de sine. Un nu hotarat superficialitatii. Multa luciditate. Sinceritatea si umorul. Increderea in tine este de asemenea esentiala. Daca nu ai tu incrdere, cine altcineva poate sa aiba? Asta nu exclude desigur, nevoia de perfectionare sau justa valoare si nu inseamna automultumire”.

„Nu am obsesia slabitului”

Maia este ca o bijuterie rara. Valoroasa, stralucitoare si unica. Este atat de simpla, incat nu ai cum sa nu ii vezi aura de invingator. Ea este cu siguranta una dintre cei alesi. Pe ea Dumnezeu o iubeste. Se vede in ceea ce i-a daruit, in harurile cu care a inzestrat-o. Este frumoasa intr-un fel aparte. Si-a revenit spectaculos dupa 3 nasteri, dar nu are obsesia slabitului. Este adepta dictonului „Mens sana in corpore sano”. „Daca aspectul fizic trebuie sa fie sanatos, nici mintea nu trebuie sa leneveasca. Eu fac multa gimnastica pentru a ma intretine. Cam de 2-3 ori pe saptamana merg la sala. Dar cel mai mult alerg in parc cu fetele mele, Cabiria si Isadora. Tot timpul imi gasesc timp ca sa ma joc cu ele.”

Minunile Maiei
Lumea Maiei insa, nu este cea de pe scena, ci aceea de acasa, unde se afla copiii sai. Pe Tudor Aaron l-a nascut cand era in anul III de facultate. Acum, Tudor ii calca pe urme. Dupa 14 ani a nascut-o pe Lea-Cabiria, iar 4 ani mai tarziu, adica la 41 de ani a nascut-o pe Isadora. Daca Tudor si-a luat zborul, micutele ii umplu Maiei tot universul cu gingasia lor. Nu i-a fost teama sa nasca fetele mai tarziu, considerand ca nu exista o varsta ideala pentru a da viata unei minuni. „Mi-am dorit sa am copiii si i-am avut. Cariera mea nu s-a schimbat dramatic si nici nu cred ca acest lucru ar schimba cariera oricui altcuiva. Daca vrei sa faci un lucru, il faci pur si simplu.”

Sa intelegi cu inima, nu cu mintea!
Maia are un partener care nu este tatal copiilor ei. Insa relatia lor decurge minunat. Pana la urma insa, totul deriva din afectivitate si intelegere. Daca iubesti cu pasiune persoana de langa tine, iubesti automat si pamantul pe care il calca si aerul pe care-l respira si copiii pe care ea ii divinizeaza. Ce calitati ar trebui sa aiba omul care sa ramana o viata langa Maia? „Sa inteleaga nevoia de a creea, de a crede orbeste in proiectele mele, chiar daca uneori aceste proiecte nu sunt pe intelesul tuturor si de a sustine aceste proiecte. Pe care pana la urma le intelegi cu inima, nu cu mintea.”

Scurt parcurs biografic
A studiat la Academia de teatru si film intre 1981 si 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt pana in 1988. A aparut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti, dupa care s-a alaturat trupei de la Teatrul National "Ion Luca Caragiale". Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numara Lola Lola, din Ingerul albastru (der Blaue Engel), sau Kathleen Hogan in Park Your Car in Harvard Yard. Ea este cunoscuta publicului roman mai ales pentru rolurile din filmele Balanta, Cel mai iubit dintre pamanteni, Patimile lui Hristos, cu ultimul facand furori in lumea cinematografiei mondiale.

Surse: Tonica
scrie Ania Dinu
irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Maia Morgenstern a primit o stea pe ”Walk of Fame” din București.

Maia Morgenstern, născută pe 1 mai 1962 în Bucureşti, a studiat la Academia de Teatru şi Film, urcând apoi pe scena Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, după care s-a alăturat Teatrului Naţional „Ion Luca Caragiale". Printre rolurile sale notabile se număra Lola Lola, din Îngerul albastru (der Blaue Engel), Kathleen Hogan în Park Your Car în Harvard Yard sau Feciora Maria în Patimile lui Hristos, în regia lui Mel Gibson.
Maia Morgenstern devine astăzi, 1 Mai 2011, prima actriţă care primeşte o stea pe Aleea Celebrităţilor (Walk of Fame) din Piaţa Timpului Bucureşti. Decernarea are loc cu ocazia zilei de naştere a actriţei.


scrie Laura
irelevant
relevant

Comentarii


Ştiri cu Maia Morgenstern


Nu sunt articole cu această faţă-de-mase.

Cele mai noi comentarii

incompetenta... »
Theodor sau Toader... »
Ce ar trebui spus?... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te