Leonard Doroftei

Leonard Doroftei

boxer
Vârsta: 48 ani
Locul naşterii: Ploieşti, Prahova
Rezidenţa: Ploieşti
PRO
3
CONTRA
2
Eşti Leonard Doroftei? Scrie-mi un e-mail!
17 martie 2011
din 0 voturi

Dosarul în care Leonard Doroftei e acuzat că a bătut un barman e încă la poliţie Mai mult: Dosarul în care Leonard Doroftei e acuzat că a bătut un barman e încă la poliţie Poliţiştii prahoveni continuă cercetările în cazul incidentului de la începutul acestei luni din barul ”Doroftei Pub”, când un angajat al fostului boxer Leonard Doroftei l-a acuzat pe sportiv că l-a bătut şi l-a ameninţat cu moartea.Anchetatorii i-au audiat până acum pe cei doi protagonişti ai întâmplării, dar şi câţiva martori care au asistat, de pe margine, la conflict. Altercaţia ar fi pornit de la faptul că barmanul Valter Neagu (23 de ani) nu a înregistrat un bon de casă, fapt ce l-a făcut pe patronul Doroftei să răbufnească. Victima a povestit pentru Libertatea că a fost lovit peste cap şi faţă, apoi la ficat, după care ar fi fost ameninţat. La rânndul său, cel supranumit "Moşu" a spus că nu e prima oară când îl prinde pe angajatul său că vrea să fure şi că el nu a făcut altceva decât să-l împingă.Până ieri, ne-au spus surse judiciare, Valter Neagu nu depusese la dosar un certificat medico-legal, din care să reiasă problemele de sănătate pe care le-ar fi avut în urma bătăii primite de la Doroftei. Poliţiştii mai au de audiat câţiva martori, după care vor înainta dosarul la Parchet.

scrie Georgiana
irelevant
relevant
09 iulie 2011
din 0 voturi

Dacă galele vor fi tot timpul în România, vom fi campioni. Când mergem afară, treaba e alta. Mi se pare prea ieftin meciul acesta. Eu unul mă aşteptam la altceva. Loviturile pare aruncate doar ca să fie date. Fostul campion mondial WBA la categoria semi-uşoară, Leonard Doroftei, a comentat meciul dintre Lucian Bute şi francezul Jean Paul Mendy.

Sursa: www.cancan.ro
scrie Laura
irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Cine e ?

Leonard Dorin Doroftei (n. 10 aprilie 1970) este un fost pugilist român, campion mondial WBA la categoria semi-uşoară (61,9 kg) între 5 ianuarie 2002 şi 24 octombrie 2003. Născut la Ploieşti, Leonard a început să practice boxul la vârsta de 14 ani la clubul Prahova Ploieşti. Între 1986 şi 1988 a cucerit în fiecare an titlul naţional la juniori. Mai târziu a obţinut cinci titluri naţionale la seniori în 1992, 1993, 1994, 1996 şi 1997. A câştigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 şi la Atlanta în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 şi campion european în 1996 şi 1997. Palmaresul său la amatori este de 239 de victorii şi 15 înfrângeri. În 1997 Doroftei a devenit boxer profesionist făcând un contract cu clubul canadian Interbox. Pe 5 ianuarie 2002 a cucerit titlul de campion mondial profesionist la categoria semi-uşoară a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi. Pe 31 mai, la Bucureşti, Doroftei a luptat din nou împotriva lui Balbi şi de data aceasta românul s-a impus în mod clar. Pe 24 octombrie 2003, Doroftei urma să dispute un meci împotriva panamezului Miguel Callist. Meciul a fost anulat însă după ce românul a depăşit greutatea categoriei sale la cântarul oficial. Doroftei a pierdut astfel titlul de campion mondial WBA.

irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Leonard Doroftei a urcat din nou în ring

Leonard Doroftei a urcat din nou în ringul de box. El se antrenează zilnic pentru a susţine un meci de retragere anul viitor.

"Moşul" a renunţat la box în urmă cu şase ani, dar şi-a manifestat mereu intenţia de a susţine un meci de retragere.

Leonard Doroftei s-a născut pe 10 aprilie 1970, la Ploieşti. A început să practice boxul la vîrsta de 14 ani. La amatori a fost campion mondial în 1995 şi campion european în 1996 şi 1997. Palmaresul său este de 239 victorii şi 15 înfrîngeri. 

În 1997 Leonard Doroftei a devenit boxer profesionist şi a semnat un contract cu clubul Interbox la care activează şi actualul campion mondial IBF, Lucian Bute. Pe 5 ianuarie 2002 a devenit campion mondial WBA la categoria semi-uşoară după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Raul Balbi. Pe 31 mai "Moşul" l-a învins, din nou, pe Raul Balbi, de această dată la Bucureşti. 

Pe 24 octombrie 2003 a fost programat meciul dintre Leonard Doroftei şi Miguel Callist (Panama). Partida a fost anulată după ce Doroftei nu a reuşit să treacă de proba cîntarului oficial. "Moşul" a pierdut titlul de campion mondial WBA.

Surse: www.gsp.ro
scrie Laura
irelevant
relevant

Comentarii


Ştiri cu Leonard Doroftei


Nu sunt articole cu această faţă-de-mase.

Cele mai noi comentarii

incompetenta... »
Theodor sau Toader... »
Ce ar trebui spus?... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te