Ion Iliescu

Ion Iliescu

politician
Vârsta: 90 ani
Locul naşterii: Olteniţa
Rezidenţa: Bucureşti
PRO
2
CONTRA
6
Eşti Ion Iliescu? Scrie-mi un e-mail!

Ne pare rău nu există fapte pentru Ion Iliescu

20 februarie 2010
din 0 voturi

Nu am nevoie de o situaţie specială şi un statut distinct în partid. Eu sunt un brand. Ovaţionat de delegaţii din sala de la Romexpo, unde are loc Congresul PSD, Iliescu a subliniat că nu are nevoie de funcţii, că este un brand, şi a reamintit de momentul 2005, când actuala conducere a partidului a încercat îndepărtarea sa.

scrie fedeme
irelevant
relevant
28 martie 2011
din 0 voturi

Mie nu îmi place bârfa nici când este făcută de oameni simpli, darămite de nişte oameni cu pretenţii. Merg ca nişte oameni fără personalitate, să bârfească cu diplomaţi străini. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, luni, referindu-se la informaţiile publicate în presă despre convorbiri ale unor politicieni români cu diplomaţi ai SUA, că lipsa de decenţă nu are culoare politică. Iliescu a afirmat despre politicienii români care au discutat, potrivit Wikileaks, cu oficiali ai Ambasadei SUA, pe teme politice interne, că sunt lipsiţi de personalitate şi decenţă.

scrie Laura
irelevant
relevant
05 mai 2011
din 0 voturi

Iliescu: Relaţia cu Rusia poate suferi, dar nu din cauza scutului Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, că relaţia România-Rusia poate suferi, însă nu neapărat de pe urma amplasării scutului antirachetă, ci a stângăciilor diplomaţiei româneşti, anunţă Mediafax. Întrebat dacă amplasarea elementelor scutului antirachetă în România poate afecta relaţiile cu Federaţia Rusă, Iliescu a răspuns: "Într-un fel da, dar nu atât datorită acestui lucru, ci datorită stângăciilor noastre şi lipsei de abordare cu înţelepciune. Rusia este prudentă şi foarte atentă şi păstrează anumite sensibilităţi, deşi lucrurile s-au schimbat radical după 1989". Întrebat dacă există risc de atentate teroriste în România, fostul preşedinte a afirmat că acesta este "riscul lumii contemporane".

scrie Alina
irelevant
relevant
14 mai 2011
din 0 voturi

Ion Iliescu: "Să se pună stavilă încercărilor de a se perpetua această guvernare păguboasă". "Trebuie reactivat şi reanimat spiritul din decembrie 1989 şi trebuie ca oamenilor să le fie inspirată încrederea că se poate trăi mai bine, dar pentru aceasta trebuie schimbată puterea politică a ţării", a declarat azi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, la Conferinţa Naţională a Blocului Naţional al Revoluţionarilor, potrivit Agerpres. Ion Iliescu a susținut că este nevoie să se pună stavilă încercărilor de a se perpetua această guvernare păguboasă pentru ţară.

Sursa: evz.ro
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
toate textele
 
din 0 voturi

''Să salvăm ceea ce se poate salva''

Elementele constitutive ale ''regimului Iliescu'', cum i s-a spus, au fost instalate in primul an de guvernare, dupa Revolutia din decembrie. Toate au fost manifestarea hotararii de a asigura continuitatea puterii comuniste, desigur in formele noi, impuse de evolutia situatiei internationale. O succesiune de acte de forta, de actiuni antidemocratice, a asigurat treptat implinirea acestui program. Lasand deoparte evenimentele sangeroase din decembrie 1989, pe care puterea instalata dupa inlaturarea lui Ceausescu s-a ferit sistematic sa le lamureasca - se propune acum infiintarea unui institut de cercetare in acest scop, fireste cu concluziile prestabilite -, au urmat in ordine cronologica:

  • transformarea Frontului Salvarii Nationale in partid politic;
  • reconstituirea unui organ de represiune cu utilizarea tacita a organelor Securitatii;
  • reactivarea concomitenta a unor figuri reprezentative ale regimului Ceausescu si, in general, a ceausistilor din toate domeniile vietii social-politice;
  • refuzul opus cererii regelui Mihai I de a veni in tara;
  • utilizarea impotriva protestatarilor din Piata Universitatii a minerilor, instrument auxiliar de represiune mostenit de Ion Iliescu de la Nicolae Ceausescu , care l-a organizat dupa inabusirea grevei din Valea Jiului;
  • si, mai presus de toate, pentru ca a constituit sinteza tendintelor fundamentale si impletirea organica a politicii interne cu optiunea externa esentiala, tratatul de vasalitate incheiat cu URSS.

Masuri si initiative care constituie un ansamblu inchegat, un bloc, instituit sub conducerea si din indrumarea conducatorului noului regim din Romania. ''Sa salvam ceea ce se poate salva'' ar fi spus, potrivit unui martor ocular, d-l Ion Iliescu in cercul intim al celor prezenti la Televiziunea Romana in momentele fierbinti de la sfarsitul lunii decembrie 1989. Oricum, in toate etapele activitatii sale politice, de atunci si pana astazi, preocuparea sa principala a ramas aceea de a salva cat s-a putut mai mult din mostenirea comunismului introdus de sovietici si, fireste, de a sustine cat mai devotat cu putinta interesele puterii tutelare.

irelevant
relevant

Comentarii


Ştiri cu Ion Iliescu


Nu sunt articole cu această faţă-de-mase.

Cele mai noi comentarii

incompetenta... »
Theodor sau Toader... »
Ce ar trebui spus?... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te