Florin Piersic

Florin Piersic

actor de teatru și film
Vârsta: 84 ani
Locul naşterii: Cluj
Rezidenţa: Cluj
PRO
14
CONTRA
0
Eşti Florin Piersic? Scrie-mi un e-mail!

Ne pare rău nu există fapte pentru Florin Piersic

19 martie 2011
din 0 voturi

Nu am fost niciodată ceea ce m-a considerat lumea. Nu am fost acel Casanova de România, cum se spunea. Eu am fost şi sunt doar actor. Trăiesc şi respir pentru scenă, restul nu prea mă interesează, pentru că am ales să mă exprim doar ca actor şi doar prin Florin Piersic dărâmă încă un mit care s-a construit în jurul său de-a lungul vremii - nu este şi nici nu a fost vreodată un Casanova de România. Sătul să tot audă în stânga şi în dreapta câte ravagii a făcut la viaţa sa şi câte inimi a distrus "din dragoste", actorul a rupt tăcerea şi într-un acces de sinceritate ne-a făcut o mărturisire neaşteptată.

Sursa: www.cancan.ro
scrie Laura
irelevant
relevant
02 martie 2011
din 0 voturi

Un mare cuceritor? Reporter: Aţi declarat că, în ceea ce priveşte femeile, „adevărul e că am fost mult mai cuminte decît îşi pot imagina spectatorii mei“. Mai exact? Florin Piersic: Nu am cum să vă conving, şi nici nu vreau, pentru că viaţa mea personală n-a însemnat, ca pentru alţi băieţi frumoşi, fuga după fuste. o expresie depăşită de cînd femeile um­blă-n pantaloni; mă refer la pantalonii lor, nu la altceva. Atunci cînd aveam o relaţie, ei bine, era lungă de tot şi stabilă, iar promisiunile pe care le făceam aveau acoperire în secole

irelevant
relevant
28 ianuarie 2011
din 0 voturi

Florin Piersic primeşte o stea pe Walk of Fame-ul autohton „Inaugurarea Walk of Fame s-a făcut prin distincţia acordată lui Florin Piersic în urma a peste 50 ani de activitate. Proiectul va continua cu acordarea de distincţii lunare şi altor artişti români consacraţi, până când Piaţa Timpului va reuşi să găzduiască cele mai importante stele din cultura noastră”, declară Dan Bărbulescu, Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Cocor.

Sursa: Cinemagia
scrie Ania Dinu
irelevant
relevant
RUDĂ cu Florin Piersic junior - fiu
din 0 voturi

 
scrie Ania Dinu
irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Biografie

S-a născut la Cluj, ca fiu al medicului veterinar bucovinean Ștefan Piersic.

A absolvit Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică din București (IATC, astăzi UNATC), promoția 1957. Are o bogată activitate teatrală (Teatrul Național București).

În anii '60, Florin Piersic se căsătorește cu actrița Tatiana Iekel, care i-a dăruit și primul copil, pe Florin Jr. A doua soție a fost tot o actriță, Anna Szeles, alături de care a devenit tată pentru a doua oară. În 1985 Anna Széles a cerut și a obținut divorțul și s-a mutat în Ungaria, luându-l cu ea și pe fiul lor, Daniel. În 1993, după o relație de 7 ani, Florin Piersic s-a căsătorit cu Anna Török, de asemenea originară din Cluj.

Surse: Wikipedia
scrie Ania Dinu
irelevant
relevant

Comentarii


Ştiri cu Florin Piersic


Nu sunt articole cu această faţă-de-mase.

Cele mai noi comentarii

incompetenta... »
Theodor sau Toader... »
Ce ar trebui spus?... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te