Emil Constantinescu

Emil Constantinescu

fost preşedinte al României
Vârsta: 81 ani
Locul naşterii: Tighina
Rezidenţa: București
PRO
2
CONTRA
4
Eşti Emil Constantinescu? Scrie-mi un e-mail!

Ne pare rău nu există fapte pentru Emil Constantinescu

24 martie 2011
din 0 voturi

"Conflictul din Libia pune in lumină degradarea politicii externe a Romaniei Fostul preşedinte Emil Constantinescu vorbeşte despre criza din Libia, despre poziţia României în acest conflict şI rolul pe care Bucureştiul l-ar fi putut juca. Emil Constantinescu este convins că României i-au lipsit cultura informaţiei şi capacitatea de a gândi pentru adoptarea unei poziţii corecte în această criză. Acesta a declarat "Conflictul din Libia pune în lumina degradarea politicii externe a României" evidenţiind atât criză economică cât şi cea politică prin care trece România în momentul de faţă.

Sursa: jurnalul.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Emil Constantinescu

 Emil Constantinescu  este un politician şi om de ştiinţă român. Constantinescu a fost preşedinte al României între anii 1996 şi 2000.
 După căderea dictaturii comuniste (decembrie 1989), s-a angajat împreună cu colegi universitari şi intelectuali reputaţi în efortul de democratizare a României, în apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, în constituirea societăţii civile. A fost una dintre personalităţile care au protestat împotrivă acţiunilor antidemocratice ale noilor autorităţi în cadrul unui miting de 42 de zile, în aprilie-mai 1990, în Piaţă Universităţii din Bucureşti. În 1996, CDR a câştigat alegerile locale şi parlamentare iar Emil Constantinescu a fost ales prin vot direct Preşedintele României, pentru un mandat de patru ani. În perioadă mandatului sau prezidenţial, România s-a angajat într-un larg proces de reforma în economie, justiţie şi administraţie. În decembrie 2000, Emil Constantinescu și-a reluat îndatoririle universitare și demersurile pentru consolidarea rolului organizațiilor neguvernamentale ca președinte al Asociației pentru Educație Cetățenească, al Fundației Române pentru Democrație și președinte – fondator al Institutului pentru Cooperare Regională și Prevenirea Conflictelor.

scrie Alina
irelevant
relevant

Comentarii


Ştiri cu Emil Constantinescu


Nu sunt articole cu această faţă-de-mase.

Cele mai noi comentarii

incompetenta... »
Theodor sau Toader... »
Ce ar trebui spus?... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te