Emil Boc

Emil Boc

prim-ministrul României
Vârsta: 52 ani
Locul naşterii: Răchiţele, Cluj
Rezidenţa: Bucureşti
PRO
2
CONTRA
13
Eşti Emil Boc? Scrie-mi un e-mail!
13 martie 2011
din 0 voturi

Demiterea lui Emil Boc Planul lui Traian Băsescu înaintea întâlnirii cu liderii PDL era ca Emil Boc să-şi prezinte joi demisia de la Guvern, iar în locul acestuia să fie desemnat un premier tehnocrat, variantă agreată şi de Boc dacă primeşte sprijinul filialelor pentru un nou mandat la şefia PDL

Sursa: Cotidianul.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
16 martie 2011
din 0 voturi

"Codul muncii nu are legătură cu sclavagismul" Premierul Emil Boc a declarat, astăzi, la Parlament, înainte de începerea dezbaterilor la moţiunea de cenzură, că noul Cod al muncii asumat de Executiv nu are nicio legătură cu sclavagismul sau cu teorii similare vehiculate de sindicate.Cât despre protestele din Piaţa Constituţiei, şeful Executivului consideră că este firesc ca într-o societate democratică oamenii să-şi exprime punctele de vedere."Eu cred că într-o societate democratică este firesc ca oamenii să-şi spună punctele de vedere, este justificat să organizeze acţiuni de protest. Eu, însă, le spun un singur lucru: acest Cod al muncii pe care îl promovăm este pentru a putea să avem mai multe locuri de muncă în ţara aceasta, să se poată face mai uşor angajări şi ca oamenii să-şi găsească uşor un loc de muncă. Acesta este scopul adevărat al Codului muncii. Din nefericire, s-au spus foarte, foarte multe neadevăruri despre forma Codului muncii".

Sursa: jurnalul.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
28 aprilie 2011
din 0 voturi

Boc - model european: "Dacă vă uitaţi în UE, ţări care au un renume, astăzi urmează măsurile adoptate de România" Premierul Emil Boc a declarat, joi seară, la Craiova, că multe ţări cu "renume" din Uniunea Europeană au început să adopte măsurile de austeritate impuse de Guvernul condus de el, în caz contrar România intrând în incapacitate şi plată şi ajungând să i se pună lacăt. Premierul Emil Boc, care a ajuns, joi după-amiază, la Craiova, pentru a-şi prezenta programul-moţiune cu care candidează pentru un nou mandat la şefia PDL, a afirmat că măsurile de austeritate adoptate de Cabinetul său îşi arată "roadele", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursa: gandul.info
scrie Alina
irelevant
relevant
10 martie 2011
din 0 voturi

Codul Muncii este modificat pentru a creşte numărul de locuri de muncă. Premierul Emil Boc a declarat că proiectul de modificare a Codului Muncii reprezintă "produsul voinţei coaliţiei, care corespunde nevoilor ţării de a se crea mai uşor locuri de muncă" si ca " nu este adevărat că românii vor fi obligaţi să lucreze în fiecare zi 12 - 14 ore." În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Sursa: Adevărul
scrie admin
irelevant
relevant
05 martie 2011
din 0 voturi

"Emil Boc: câştigăm alegerile din 2012 şi rămânem la guvernare" Emil Boc nu-şi ascunde optimismul: "Avem două obiective majore: câştigarea alegerilor locale şi a celor generale", a declarat sâmbătă preşedintele PDL la Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, adăugând că "ne pregătim să continuăm guvernarea şi după 2012".

Sursa: Agenda.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
23 martie 2011
din 0 voturi

Boc: Bugetul Ministerului Apărării va fi suplimentat de Guvern, conform deciziei CSAT. Guvernul va discuta şi aproba, în şedinţa de miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Apărării, pentru a asigura participarea României la aplicarea embargoului legat de situaţia din Libia cu fregata Ferdinand, conform deciziei CSAT, a anunţat premierul Emil Boc la începutul şedinţei de guvern.

Sursa: Mediafax
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
23 martie 2011
din 0 voturi

Emil Boc: Codul Muncii este o reformă asemănătoare cotei unice. Primul-ministru Emil Boc a salutat decizia CCR privind constitutionalitatea Codului Muncii apreciind ca hotararea Curtii arata ca legea elaborata de Executiv este corecta si constitutionala si va duce la o reforma de o importanta similara introducerii cotei unice, informeaza NewsIn. "Declararea constitutionalitatii Codului Muncii inseamna ca munca desfasurata de Guvern a fost corecta, constitutionala, validata de Curte.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
26 martie 2011
din 0 voturi

Boc:" Cine crede că o funcţie publică e doar pentru el şi familia lui, n-are ce căuta în PDL." Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă la Piteşti că primul lucru pe care îl va cere este o dură şi reală evaluare a persoanelor care ocupă poziţii ale PDL, precizând că cine crede că o funcţie publică este doar pentru el şi pentru familia lui n-are ce căuta în partid.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
26 martie 2011
din 0 voturi

Boc: Adrian Severin este simbolul PSD în Europa. Presedintele PDL, Emil Boc, a afirmat, sambata, la Pitesti, ca Adrian Severin este un simbol al social-democratilor romani pe plan extern, fiind cel care "a exportat coruptia PSD in Parlamentul European", potrivit Agerpres.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
26 martie 2011
din 0 voturi

"Decizia Petrom de a închide Arpechim nu este corectă" Premierul Emil Boc a declarat astăzi că rafinăria Arpechim, pe care OMV Petrom a luat decizia de a o închide definitiv, reprezintă pentru el un obiectiv industrial important şi va analiza în Guvern această hotărâre a companiei, pe care nu o consideră corectă. Conform unui comunicat al companiei petroliere, decizia de închidere este în conformitate cu strategia Petrom de a maximiza beneficiile şi de a creşte eficienţa. Aproape 700 de salariaţi ar urma să fie disponibilizaţi ca urmare a deciziei de închidere definitivă a rafinăriei Arpechim de la Piteşti.

Sursa: Evz.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
27 martie 2011
din 0 voturi

Boc: Guvernul PDL a avut tăria să facă ceea ce a trebuit atunci când a fost greu. Vom culege roadele. Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, duminică, la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PDL Hunedoara, că Guvernul a avut tăria să facă ceea ce a trebuit atunci când a fost greu şi PDL va culege roadele politice la momentul votului, în 2012.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
27 martie 2011
din 0 voturi

Boc: Această gogoaşă umflată a alianţei socialiste se dezumflă treptat. Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat, duminică, la Deva, în faţa delegaţilor PDL prezenţi la Conferinţa Judeţeană de alegeri, că viaţa scurtă a alianţei socialiste se încheie şi că gogoaşa umflată a alianţei socialiste se dezumflă treptat.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
28 martie 2011
din 0 voturi

Boc le-a cerut deputaţilor PDL să susţină proiectul legii privind alegerea primarilor din primul tur. Premierul Emil Boc le-a cerut, luni, deputaţilor PDL să susţină şi să adopte urgent două proiecte de lege privind alegerea primarilor din primul tur de scrutin şi referitor la atribuţiile primarilor.

Sursa: Mediafax
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
12 aprilie 2011
din 0 voturi

Boc "răscumpără" păcatele României alocând fonduri bisericilor. Premierul Emil Boc a justificat, marti, decizia recenta a Guvernului de a suplimenta fondurile alocate bisericilor prin faptul ca si acestea trebuie sprijinite si ca, fara credinta in Dumnezeu, nimeni din Romania nu poate face nimic, potrivit Mediafax.

irelevant
relevant
14 aprilie 2011
din 0 voturi

Boc pierde sprijinul lui Băsescu în cursa pentru şefia PDL. Emil Boc nu se mai bucura de sustinerea lui Traian Basescu, seful statului preferand in schimb sa transmita un mesaj clar contracandidatului acestuia, Vasile Blaga, ca alegerile interne trebuie sa se desfasoare intr-o competitie libera si legitima, fiind de acord cu cresterea numarului de delegati, potrivit NewsIn. Conform unor surse democrat-liberale, presedintele Basescu si-ar fi reconsiderat sprijinul acordat initial lui Emil Boc in cursa pentru presedintia PDL.

irelevant
relevant
18 aprilie 2011
din 0 voturi

Premierul Boc, la asumare: România nu poate majora salariile profesorilor cu 50%. Pentru a 13-a oară în ultimii doi ani, premierul Emil Boc a venit luni în faţa Parlamentului pentru a-şi angaja răspunderea pe alte două legi importante: plafonarea salariilor profesorilor şi Codul Social. Opoziţia nu va depune de această dată moţiune de cenzură, dar a boicotat şedinţa plenului reunit.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
19 aprilie 2011
din 0 voturi

Boc: Tăriceanu a vrut să facă sală de sport la mine în sat, Udrea a tăiat finanţarea. Premierul Emil Boc a declarat, marti, in judetul Teleorman, ca fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu a vrut sa construiasca o sala de sport in satul sau natal, Rachitele (Cluj), insa ministrul Elena Udrea a "taiat" finantarea, transmite Mediafax.

 
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
24 aprilie 2011
din 0 voturi

Emil Boc a participat la Înviere la Răchiţele. Premierul Emil Boc a participat la slujba de Înviere oficiată la biserica din localitatea natală Răchiţele din judeţul Cluj. El a ajuns la biserică cu puţin înainte de miezul nopţii, alături de soţie. După ce a aprins o lumânare, s-a alăturat credincioşilor care au înconjurat de trei ori biserica din lemn.

irelevant
relevant
26 aprilie 2011
din 0 voturi

Boc: Candidez pentru a menţine PDL la guvernare. Premierul Emil Boc a declarat, marti, la Ploiesti, ca va candida la un nou mandat de presedinte al Partidului Democrat Liberal (PDL) pentru a mentine si a consolida prezenta la guvernare a formatiunii politice, scrie Agerpres.

scrie AlexandraA
irelevant
relevant
28 aprilie 2011
din 0 voturi

Boc: Măsurile de austeritate adoptate de România sunt implementate acum de ţări cu renume ... Premierul Emil Boc a declarat, la Craiova, că multe ţări cu renume din Uniunea Europeană au început să adopte măsurile de austeritate impuse de Guvernul pe care îl conduce, potrivit Mediafax. În plus, şeful Executivului a declarat că, dacă nu ar exista măsurile de austeritate, România ar intra în incapacitate de plată şi ar ajunge să i se pună lacăt: "Aceste lucruri care s-au întâmplat în România au fost necesare, pentru că, dacă nu luam măsurile pe care le-am luat, România ajungea în incapacitate de plată, nu putea lua salarii şi pensii şi ajungeam să închidem România şi să-i punem lacăt".

scrie AlexandraA
irelevant
relevant
02 mai 2011
din 0 voturi

Emil Boc: Sunt mândru că nu sunt susținut de Victor Ponta la președinția PDL. Cu două săptămâni înainte de Congres și cu terenul pregătit de susținătorii săi, Emil Boc îl atacă direct pe Vasile Blaga, invocând sprijinul pe care opoziția il oferă acestuia.

Sursa: Evz.ro
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
05 mai 2011
din 0 voturi

Boc: Nu candidez împotriva nimănui. Văd că sunt singur împotriva tuturor, am împotrivă mogulii şi presa Liderul PDL, Emil Boc, a afirmat, miercuri, că nu candidează împotriva nimănui, şi candidează pentru ca PDL să modernizeze România şi să continue guvernarea după 2012 alături de actualii parteneri, spunând că a constatat că e singur împotriva tuturor, având împotriva sa presa, mogulii şi opoziţia.

Sursa: Mediafax
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
14 mai 2011
din 0 voturi

Emil Boc a fost reales presedinte al PDL. Emil Boc a fost reales de catre delegatii de la Conventia Nationala a PDL in functia de presedinte al partidului, cu 855 de voturi. Vasile Blaga a obtinut 498 de voturi, iar Theodor Paleologu doar 24 de voturi. La eveniment a fost prezent si presedintele Traian Basescu.

irelevant
relevant
26 mai 2011
din 0 voturi

Emil Boc: În perioada de criză, nu vii să dai veşti bune. "Eu si presedintele am vorbit mereu de stabilitate, este o coalitie stabila care guverneaza Romania- acesta este mesajul pe care trebuie sa-l inteleaga oamenii", a declarat premierul Boc, in cadrul unui interviu la Realitatea TV. "Nu m-am intalnit mai des cu presedintele in ultima perioada". Legat de declaratiile colegilor lui din PDL, premierul a spus ca "e tare greu sa fii pe terenul de joc, e mult mai usor sa comentezi din tribuna".

scrie AlexandraA
irelevant
relevant
27 mai 2011
din 0 voturi

Boc a acuzat Realitatea TV de manipulare şi a ameninţat cu CNA, pentru o afirmaţie în cazul Mironescu Premierul Emil Boc, invitat la la Realitatea TV, a acuzat postul de "manipulare grosolană prin scoaterea din context" a declaraţiilor sale privind cazul Mironescu şi a amenţinat cu CNA, după ce a afirmat că secretarul general MAI nu ar fi făcut obiectul unei anchete penale dacă era protejat de regim.

Sursa: mediafax.ro
scrie AlexandraA
irelevant
relevant
29 mai 2011
din 0 voturi

Boc: De la anul, salariile bugetarilor ar putea reveni la nivelul anului 2010. Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la reuniunea Asociatiei Prefectilor si Subprefectilor din Romania care a avut loc in statiunea Baile Felix, ca in contextul cresterii economice este posibil ca salariile din sectorul bugetar sa revina la nivelul din vara anului 2010, iar pensiile sa fie majorate de anul viitor in raport cu rata inflatiei, potrivit Mediafax.

scrie AlexandraA
irelevant
relevant
toate textele
 
din 0 voturi

Emil Boc

 Emil Boc este un politician român, avocat de profesie. A fost primarul Clujului şi, din decembrie 2008, este premierul României.În mod surprinzător, Boc a reuşit să câştige alegerile locale din 2004 şi să-l înlăture, astfel, pe principalul sau contracandidat, Gheorghe Funar, cel care a deţinut mandatul de primar al Clujului vreme de 12 ani. Atunci a renunţat la mandatul de deputat. Iar la scrutinul din iunie 2008, a fost reales din primul ţur cu 76,2% din voturi.În decembrie 2009, preşedintele reales Traian Băsescu l-a numit iarăşi premier tot pe Emil Boc. Guvernul Boc ÎI (sau IV, depinde cum numeri) a primit investitură Parlamentului, pe 23 decembrie 2009, cu 276 de voturi pentru şi 135 împotrivă.   
 
 

In mod surprinzator, Boc a reusit sa castige alegerile locale din 2004 si sa-l inlature, astfel, pe principalul sau contracandidat, Gheorghe Funar, cel care a detinut mandatul de primar al Clujului vreme de 12 ani. Atunci a renuntat la mandatul de deputat. Iar la scrutinul din iunie 2008, a fost reales din primul tur cu 76,2% din voturi.

Pe 25 iunie 2005, la Conventia Nationala Extraordinara a Partidului Democrat si conform indicatiei lui Traian Basescu, Emil Boc a fost ales presedintele acestui partid, devenit ulterior PD-L prin fuziuna cu PLD.

Din decembrie 2008 pana in octombrie 2009, Emil Boc a fost premierul Romaniei, guvernul sau fiind demis prin adoptarea unei motiuni de cenzura de catre Parlament. In decembrie 2009, presedintele reales Traian Basescu l-a insarcinat tot pe Emil Boc sa alcatuiasca un alt guvern, iar acesta a trecut de Parlament.

Surse: Ziare.com
scrie Alina
irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Cade sau nu cade Emil Boc?

Întrebarea aceasta este pe buzele tuturor. Şi nu este vorba de căderea în gol pe o scenă de televiziune, ci de prăbuşirea unui guvern de care s-au săturat chiar şi cei care îl susţin. De anul trecut de prin vară, subiectul acesta colindă mai toate polemicile, multe din declaraţiile politice sau din talk show-urile televizate. E atât de banală această întrebare încât şi beţivii comunali s-au săturat să mai aştepte şi să mai palpite la auzul unei asemenea veşti. Fără să mă mai învârt în jurul cozii, trebuie să mărturisesc că nici eu nu cunosc răspunsul. Emil Boc este un premier expirat de mult. Ce ziceţi, cade guvernul Emil Boc? Unii zic că după alegerile din PDL. Alţii, că după Gaddafi! Eu zic că guvernul nu mai există deja de peste o jumătate de an. Situaţia din România cere cu urgenţă un altul. În mod logic! Însă ţara a rămas fără această componentă. Acum România se învârte după logica prezidenţială. Care nu-i tot una cu cea a omului cu scaun la cap!

irelevant
relevant

Comentarii


Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te