Dan Voiculescu

Dan Voiculescu

om de afaceri, politician
Vârsta: 75 ani
Locul naşterii: Bucureşti
Rezidenţa: Bucureşti
PRO
9
CONTRA
9
Eşti Dan Voiculescu? Scrie-mi un e-mail!
10 martie 2011
din 2 voturi

Dan Voiculescu a făcut poliţie politică, a decis irevocabil instanţa supremă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins recursul senatorului împotriva hotărârii din februarie 2010 a Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost menţinut verdictul dat de CNSAS în 2006 în acest sens.

scrie admin
irelevant
relevant
04 decembrie 2008
din 2 voturi

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pe 4 decembrie 2008, sub acuzaţiile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv spălare de bani. 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa au fost cumpărate de Dan Voiculescu la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real, susţin procurorii. O urmărire penală în timp record (câteva luni) a dus la trimiterea în judecată a 13 persoane. Dupa trei termene la Tribunalul Bucureşti, procesul s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a debutat cu şapte amânări.

Sursa: Hotnews
scrie fedeme
irelevant
relevant
13 martie 2011
din 1 voturi

Verdict final ICCJ: Dan Voiculescu a colaborat cu Securitatea Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservatorilor Dan Voiculescu este colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti. Într-o postare pe blogul său din 1 martie, Voiculescu scria că în cei cinci ani de proces, puterea politică i-a fost permanent ostilă, dar că a reuşit să demonteze toate acuzaţiile formulate împotriva sa.

irelevant
relevant
18 aprilie 2011
din 0 voturi

Voiculescu vrea ca Senatul să ceară preşedintelui demiterea lui Kovesi Conducerea Senatului a discutat ieri despre posibilitatea constituirii unei comisii de anchetă privind scurgerile de informaţii judiciare în presă, precum şi o propunere a se­natorului Dan Voiculescu privind adoptarea unei Declaraţii prin care să se solicite demiterea procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, informează Mediafax. După şedinţa Biroului Permanent, vice­pre­şedintele Senatului, Ioan Che­laru, a declarat că au existat „dis­cuţii mai lungi” pe marginea pro­punerii preşedintelui de onoare al PC.

Sursa: jurnalul.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
04 mai 2011
din 0 voturi

Dan Voiculescu vrea să dea în judecată “Evenimentul Zilei” Senatorul Dan Voiculescu a declarat ca intentioneaza sa actioneze in judecata ziarul Evenimentul Zilei, ca urmare a publicarii articolului "Ghid de utilizare a ziaristului in trustul lui Voiculescu”.

Sursa: jurnalul.ro
scrie Alina
irelevant
relevant
toate faptele

Ne pare rău nu există texte pentru Dan Voiculescu

 
din 1 voturi

Tov. Voiculescu Dan, băiat tânăr, viguros...

De ce natura aceasta este totuşi atât de vitregă, meschină şi sgârcită cu oamenii atunci când îi înzestrează fizic şi psihic, deobicei compensatoriu, deci neoferindu-le din plin, totul? Aşa şi cu tov. Voiculescu Dan, băiat tânăr, viguros, cu un fizic agreabil, simpatic, dar... peltic, atât fizic, cât şi psihic. [...]

Fragmentul anterior face parte dintr-o notă informativă asupra activităţii cotidiene a fostului economist la Serviciul Export V materiale izolatoare Vitrocim, actualul om de afaceri prosper Dan Voiculescu. Sub semnătura „lt. maj. Giuvelea N“, acesta era prezentat în contraste, fiind caracterizat, pe rând, atât ca „îngâmfat şi orgolios din fire“, dar şi dând dovadă de „o inteligenţă nativă sclipitoare“.

Actul se constituia ca o recomandare a lui Voiculescu, către organele statului comunist, în scopul unei posibile racolări a sa de către fosta Securitate.

„Dotat cu un fizic plăcut este un tânăr simpatic cu o inteligenţă nativă sclipitoare, o memorie remarcabilă şi o prezenţă de spirit care-l ajută să se descurce uşor în cele mai dificile situaţii [...]. Are o facilitate deosebită la calculele matematice, putere de pătrundere rapidă a problemelor [...], perspicacitate şi posibilităţi vaste de concentrare, de scurtă durată însă...“. Voiculescu mai este caracterizat ca fiind „şmecher şi prudent [...], are prudenţa de apărare a animalului în faţa pericolului ce-l ameninţă [...], îngâmfat şi orgolios din fire [...], pierde mult din caracterul pozitiv al rezultatelor pe care s-ar putea sconta şi se caracterizează ca un tip suficient de impertinent“.

irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Felix Voiculescu, chipul hidos al Securităţii

Dan Voiculescu nu a fost „informator" sau „colaborator" al Securităţii! El este însuşi chipul Securităţii şi nici un verdict nu poate amâna sau nega acest adevăr.

Dan Voiculescu a reuşit câteva performanţe care, în context românesc, pot fi considerate remarcabile sau chiar excepţionale: cine a avut vreodată curiozitatea să răsfoiască ziarul-portavoce al trustului său media va fi dat peste o serie de dosare consistente ale Revoluţiei. Fapt cu atât mai remarcabil cu cât, pentru Voiculescu, Revoluţia nu a existat: decembrie 1989 l-a prins în funcţia de director al celebrei „întreprinderi de comerţ exterior‘‘ a Securităţii, Crescent, şi acolo a rămas până în 1992. În '90, canadienii aduşi de statul român să dea de urma conturilor lui Ceauşescu au cerut arestarea lui Voiculescu. Statul român a ales să-i concedieze pe canadieni. În 2008, Parlamentul României a ajuns la concluzia că realitatea este prea complicată şi a hotărât demiurgic să o simplifice decretând ceea ce este şi ceea ce nu este - în cazul amintit, că Ceauşescu nu a avut conturi.

Imediat după Crescent apare Grivco, care începe să facă de toate, de la comerţ exterior la energie şi televiziune, astfel încât astăzi Voiculescu deţine - a se slăbi cu transferul acţiunilor către fiice! - cel mai mare trust media din România, pe care l-a folosit ca instrument de presiune pentru a-şi promova interesele politice şi de afaceri şi ca armă împotriva adversarilor (Sinteza Zilei este singura emisiune din lume care îndeplineşte un singur scop, seară de seară, neîntrerupt de peste cinci ani: îl înjură pe Băsescu).

În 2004 şi 2008, Voiculescu se alege, sub umbrela PSD, deci cu o legitimitate democratică şubredă, în Senatul României. Dacă schema USL funcţionează, Voiculescu are toate şansele să fie primul cetăţean care ajunge al doilea om în stat (preşedintele Senatului) fără să fi trecut în viaţa lui printr-un proces electoral. În 2008 îşi leagă numele în mod ruşinos - dar cum altfel? - de o lege care face legală o ilegalitate - naţionalizările comuniste - sub mandatul guvernamental al unui partid pretins liberal pentru care proprietatea ar fi trebuit să fie, în principiu, sfântă. Remarcabil!

Îşi numeşte omul de paie - Codruţ Şereş - la Ministerul Economiei - sub mandatul căruia cumpără energie la cele mai mici preţuri şi numai la ore de vârf. Omul de paie este acuzat de trădare naţională într-un alt dosar legat de energie, dar Voiculescu rămâne neatins. În aprilie 2007 este trimis în judecată pentru afacerea Loteria Română şi, câteva săptămâni mai târziu, Băsescu este suspendat pe baza unui raport alcătuit de o comisie condusă de Voiculescu.

În 2000, preşedintele Emil Constantinescu şi directorul SRI, Costin Georgescu, ambii proveniţi din societatea civilă anticomunistă, ambii veniţi la putere pe un val de revendicări morale şi antisecuriste, îi trec „dosarul de reţea" - adică de OFIŢER DE SECURITATE - la „siguranţă naţională". În 2006, o parte din dosar iese la lumină şi CNSAS îi dă verdict de „poliţie politică" lui Felix. Consecinţa? Chiar înainte ca CNSAS să se apuce de cercetarea dosarelor magistraţilor, Curtea Constituţională admite „excepţia de neconstituţionalitate" invocată de Voiculescu şi aproape că desfiinţează CNSAS, care este deposedat de majoritatea atribuţiilor. Se adoptă pe fugă o nouă lege, dar Voiculescu reuşeşte să schilodească serios CNSAS.

În 2008, Curtea de Apel confirmă totuşi verdictul CNSAS, iar dosarul Felix-Voiculescu ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care joi a amânat verdictul cu o săptămână. O amânare inutilă, pentru că tot ce are de făcut Curtea Supremă este să ia notă de caracterul remarcabil şi excepţional al lui Voiculescu. Un om cu o asemenea avere, o asemenea invulnerabilitate, o asemenea influenţă şi o asemenea putere nu poate exista în România.

Sau poate, dar cu o condiţie: scriam nu demult că S.O. Vîntu nu este omul Sistemului, ci Sistemul însuşi. Dan Voiculescu nu este Sistemul, el este chipul vizibil al celor care controlează Sistemul. Este chipul hidos al Securităţii. Instanţa Supremă are de ales între a ascunde mai adânc portretul lui Dorian Gray în subteranele Justiţiei şi a-i da lovitura de graţie.

scrie fedeme
irelevant
relevant

Comentarii


Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te