Cristian Mungiu

Cristian Mungiu

regizor
Vârsta: 51 ani
Locul naşterii: Iași
Rezidenţa: București
PRO
20
CONTRA
0
Eşti Cristian Mungiu? Scrie-mi un e-mail!
18 martie 2011
din 0 voturi

Regizorul român a fost invitat special la audierea publică organizată de Comisia Europeană pe tema viitorului program European MEDIA, destinat cinematografiei. Despre discuția cu președintele Barosso: "I-am comunicat punctul de vedere al cineaştilor, care a fost prins în acea scrisoare semnată de mai bine de 2.000 de realizatori şi de asociaţii de cineaşti din Europa, şi anume faptul că toţi cei implicaţi în fenomenul cinematografic european îşi doresc ca programul MEDIA să continue să aibă un buget măcar la acelaşi nivel, dacă nu crescut, îşi doresc ca acest buget să fie independent. Şi ca programul să fie independent şi administrat independent, şi nu în cadrul unui coş mai mare în care să fie posibile, în orice moment, din fluctuaţii de criză, modificări de fonduri dintr-o parte în alta."

Sursa: RADOR
scrie AlexM
irelevant
relevant
 
din 0 voturi

Cristi Mungiu câştigă Palme d'Or la Cannes Regizorul român Cristian Mungiu a câştigat premiul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru pelicula "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile". Performanţa lui Mungiu nu are corespondent în filmografia din România, doar Liviu Ciulei reuşind să câştige premiul pentru cea mai bună regie, în anul 1965, pentru filmul Pădurea Spânzuraţilor.

Sursa: HotNews.ro
scrie cornelia
irelevant
relevant
28 mai 2007
din 0 voturi

Cristian Mungiu, acuzat de plagiat În cursul zilei de luni, Mihu a transmis un mail către mai mulţi reprezentanţi ai presei, în care îl acuza pe Mungiu că „a preluat exact tema propriului meu scenariu, premiat chiar de domnia-sa în vara anului trecut la concursul de scenarii originale HBO 2006”. Contactat de HotNews.ro, Mihu susţine că posibilitatea unei coincidenţe nefericite este aproape nulă. „E foarte puţin probabil ca acest subiect să fie tratat de doi bărbaţi în acelaşi timp, mai ales că este o temă pe care femeile ar înţelege-o mult mai uşor. Ştiu că voi fi considerat ranchiunos şi frustrat, însă vreau să-mi fac publică opinia” a declarat Mihu. Ca urmare a acuzaţiilor formulate de Dan Mihu, HotNews.ro a încercat să-i contacteze atât pe Cristian Mungiu, cât şi pe Dan Burlac - producătorul filmului - lucru ce nu a fost posibil.

Sursa: HotNews.ro
scrie cornelia
irelevant
relevant
02 iulie 2009
din 0 voturi

Nu cred în sintagma 'filmul e copilul meu'. "Intriga e clasică, poliţistă. M-am gândit foarte mult la acest gen când am scris scenariul. Filmul e un policier, dar este montat pe aşteptare, nu pe acţiune", spune Porumboiu. "Nu cred în sintagma 'filmul e copilul meu', pentru că am copil acasă. Ştiu că 'Poliţist, adjectiv' nu e un film mainstream, dar cred că am un public al meu."

Sursa: cinemagia.ro
scrie AlexM
irelevant
relevant
18 martie 2011
din 0 voturi

Singura noastră șansă ca să putem să creștem un cetățean român mai educat este să investim în educație, de la nivele de vârstă foarte reduse și constant și în toate nivelele de educație și în toate formele de educație. Ca să poţi să alegi trebuie să fii obişnuit cu ideea că există diversitate şi trebuie să fi primit educaţia de a fi capabil să urmăreşti un altfel de discurs decât cel obişnuit. Sigur că asta sună un pic abstract, dar la ce mă refer e la faptul că stăm foarte mult timp prin obişnuinţă de când suntem mici şi până devenim adulţi şi o bună parte din educaţia noastră vine de la a urmări imagini.(...)Singura noastră şansă ca să putem să creştem un cetăţean român mai educat este să investim în educaţie, de la nivele de vârstă foarte reduse şi constant şi în toate nivelele de educaţie şi în toate formele de educaţie. Până nu facem chestia asta, nu avem de ce să ne mirăm de situaţia prezentă din România.

Sursa: RADOR
scrie AlexM
irelevant
relevant
RUDĂ cu Ostin Mungiu - tată
din 0 voturi

 
scrie AlexM
irelevant
relevant
RUDĂ cu Alina Mungiu-Pippidi - soră
din 0 voturi

 
scrie AlexM
irelevant
relevant
toate rudele
 
din 0 voturi

Cristian Mungiu

 
 Născut pe 27 aprilie 1968, la Iaşi, Mungiu este căsătorit din 1991 cu Izabela şi împreună au un fiu, Vladimir. Cristian Mungiu a declarat că visă să devină regizor încă dinainte de Revoluţie, dar abia după ce a terminat Literele la Iaşi, s-a înscris, în sfârşit, la Teatru. Înainte de asta, a picat examenul la Facultatea de Medicină (prin 1986) şi între 1993-1994, a avut un "an de activitate de bugetar în învăţământul de stat", când a fost cadru didactic la Liceul Sanitar din Iaşi. A lucrat o perioadă ca profesor, precum şi că ziarist şi moderator la radio şi la televiziune. În mai 2007, Cristian Mungiu a câştigat premiul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru peliculă "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile". Performanta lui Mungiu nu are corespondent în filmografia din România, doar Liviu Ciulei reuşind să câştige premiul pentru cea mai bună regie, în anul 1965, pentru filmul Pădurea Spânzuraţilor.

irelevant
relevant
 
din 0 voturi

CV Cristi Mungiu

 Cristian Mungiu s-a născut la Iaşi în 1968 şi a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti în 1998. Debutul lui Mungiu în filmul mare s-a făcut în calitate de regizor secund al filmelor Le Capitain Conan (1996) - regizor principal Bertrand Tavernier, şi Train de Vie (1998) - regizor principal Radu Mihăileanu.
 
 Înainte de realizarea peliculei Occident, primul său lung-metraj, Mungiu a mai regizat o serie de scurt-metraje, printre care Mariana, Mâna lui Palista, Nici o Întâmplare, Paulista, Zapping, Corul Pompierilor şi Obiecte pierdute - segmentul "Curcanii nu zboară".
 

Surse: HotNews.ro
scrie cornelia
irelevant
relevant

Comentarii


Ştiri cu Cristian Mungiu


Nu sunt articole cu această faţă-de-mase.

Cele mai noi comentarii

incompetenta... »
Theodor sau Toader... »
Ce ar trebui spus?... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te