Alexandra Gătej

Alexandra Gătej

preşedinte AmCham
Vârsta: 56 ani
Locul naşterii: Sibiu
Rezidenţa: Bucureşti
PRO
2
CONTRA
4
Eşti Alexandra Gătej? Scrie-mi un e-mail!
14 septembrie 1989
din 1 voturi

A fost recrutată de Securitate, cu nume conspirativ Florina, pentru eventuale misiuni de contrainformaţii în sectoarele economice. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a emis pe numele Alexandrei Gătej o adeverinţă care atestă că aceasta nu a avut calitatea de lucrător sau colaborator, informează un comunicat. În document se arată că Alexandra Gătej a fost recrutată de Securitate în 14 septembrie 1989, sub numele conspirativ "Florina". Ea urma să activeze, conform documentului CNSAS, "pe linie de contrainformaţii în sectoarele economice". "Direcţia de specialitate nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise Securităţii de către doamna Gătej Corina Alexandra", se arată în adeverinţa CNSAS.

Sursa: Hotnews
scrie fedeme
irelevant
relevant
24 martie 2011
din 1 voturi

Alexandra Gătej revine la preşedinţia AmCham. În iulie 2009, Gătej a devenit consilier pe probleme de mediu de afaceri intern şi internaţional al preşedintelui Traian Băsescu. Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este una dintre cele mai importante organizaţii profesionale de afaceri cu o contribuţie semnifcativa că partener al autorităţilor române în elaborarea de legi şi reglementări cu efecte asupra mediului de afaceri din România. AmCham România reprezintă peste 300 de membri - companii americane, internaţionale şi locale, cu investiţii totale de peste 10 miliarde de dolari şi mai mult de 150.000 de locuri de muncă create. AmCham România este afiliată la Cameră de Comerţ a SUA şi membră a Consiliului European al Camerelor de Comerţ Americane.

Sursa: DailyBusiness
scrie fedeme
irelevant
relevant
10 iulie 2009
din 0 voturi

A fost numită în funcţia de consilier prezidenţial. Traian Băsescu a numit-o vineri în funcţia de consilier prezidenţial pe Corina-Alexandrina Gătej, în cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern şi Internaţional al Administraţiei Prezidenţiale, departament nou înfiinţat.

Sursa: ziare.com
scrie fedeme
irelevant
relevant
02 ianuarie 2011
din 0 voturi

A plecat din funcţia de consilier prezidenţial. Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej (desen) a demisionat din funcţie la sfârşitul săptămânii trecut, susţinând că discuţiile privind semnarea unui angajament cu securitatea înainte de '89 au generat un mod de abordare publică speculativ şi denigrator care i-a adus importante prejudicii atât ei, cât şi familiei sale, deşi decizia CNSAS a fost foarte clară privind necolaborarea sa cu Securitatea.

scrie fedeme
irelevant
relevant
toate faptele

Ne pare rău nu există texte pentru Alexandra Gătej

 
din 0 voturi

Cum să ajungi milionar în euro după 15 ani de ascensiune într-o multinaţională

Alexandra Gătej a făcut parte din primul val de promovări de manageri români la conducerea unor giganţi de talie internaţională activi la nivel local, într-o perioadă în care multinaţionalele erau în plin proces de formare de top manageri locali care să ia locul expaţilor. Gătej a rămas însă singurul executiv român din Unilever, deoarece compania l-a numit recent în locul său pe belgianul Marc Desenfans cu o experienţă de 23 de ani în cadrul organizaţiei.
Absolventă a Facultăţii de cibernetică din cadrul ASE din Bucureşti, Alexandra Gătej s-a alăturat companiei Unilever în urma cu aproximativ 15 ani în departamentul de cercetare a pieţei, iar primii ani în companie i-a petrecut mai mult în străinătate, pe poziţii manageriale în departamentele de cercetare şi marketing.
 Ascensiunea sa în compania-gigant Unilever a fost rapidă: în urmă cu aproximativ şase ani a revenit în ţara în urmă promovării pe poziţia de director al diviziei de produse personale şi pentru îngrijirea locuinţei la Unilever Balcani, iar după doi ani şi jumătate a fost numită CEO al companiei. În 2008 a absolvit a doua facultate, Universitatea Wharton din SUA, cu specializarea în economie.
 
A fost jurnalist la Radio Europa Liberă
 
La 28 de ani Gătej, născută la Sibiu, era jurnalist la Radio Europa Liberă şi lucra în consultanţă la compania Interquest din Bucureşti.
 
Până să ajungă la Unilever, în 1996, ea a fost economist apoi director de export la Fabrică de piele Sebeş.
 
Gătej este foarte cunoscută în mediul de afaceri, fiind implicată înainte de a veni la Administraţia Prezidenţială în diferite organizaţii de business. În ultimul an ea a fost preşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Americană AmCham.
 
De asemenea, Gătej a fost membru al consiliului director al Aspen Institute România, care este condus de liderul PSD Mircea Geoană, şi a făcut parte din conducerea Asociaţiei Producătorilor de Cosmetice şi Detergenţi RUCODEM (Romanian Union of Cosmetics and Detergent Manufacturers - n. red.). 

scrie fedeme
irelevant
relevant

Comentarii


Ştiri cu Alexandra Gătej


Nu sunt articole cu această faţă-de-mase.

Cele mai noi comentarii

incompetenta... »
Theodor sau Toader... »
Ce ar trebui spus?... »
Autentificare:
Username:
Password:
Nu ai cont? Inregistreaza-te